ya bak, şikâyet aslında bir şeyler söyleyip ona karşı hiçbir şey yapmayınca zararlı oluyor. yani yuarra kalıyorum ben ve bi arkadaşım var, sürekli çözüm öneriyorum ama o yüzünü ekşitip off,, puff diyip duruyor. bir de bakışı var ki, böyle gözlerine duygu verip bana manalı manalı bakarak acı çektiğini hissettirmeye çalışıyor ama ben yemiyorum
çünkü o yollardan geçtim. neyse, bak;
gerginlik var üstünde, şimdi düşüncelerinden dolayı gergin olduğun zaman bu vücuduna da yansıyor ve kasılıyorsun gerek kan damarların olsun, gerek kasların olsun, gerek hormonal dengeler olsun.. işte bu noktada, bedensel rahatlık için birşeyler yapabilirsin çünkü şunu kendimden çok emin bir şekilde söylüyorum, isnan bedenen rahatladığında; kendini doğrudan ya da dolaylı olarak güvende, rahat hissettiğinde artık düşünceleri de ona göre konum alıyor, değişiyor. mesela o zaman bakıyorsun, daha önce yapamam dediğin bir şeyi rahtça yapabiliyorsun çünkü bu rahatlık sana bir yerde kendine güven de veriyor.. diğer yandan, senin özeline saygı duymayan kişilerin yanına giderken içine girdiğin psikolojik haleti ruhiyeyi düşün, kasılıyorsun; konuşmaların ve jest, mimiklerin dahi değişiyor olsa gerek.. işte, bu fiziki değişimlerle senin içinde yaşadığın duygusal ve düşücnesel hareketlilik bağlantılı.. her şey düşüncede bitiyor, doğru ama düşünceye etki eden birçok fiziki faktör de var ve bunu da değerlendirmek lazım. bir örnek vereyim, ama sen bununla sınırlı düşünme: antidepresan. veya bitki çayları.. ya da, mesela eft de fiziki bir müdahaledir aslında, bir nevi masaj..
ben o yıka beynini adlı kitabı duymamıştım, google'a yazdım ve tanıdığım ve üyesi de olduğum bi forum sitesinde bunun adına konu açıldığını gördüm:
YIKA BEYNINI (OKUYANLAR)
arada farklı yorumlar da va rama hiç olumsuz yorum yok, vasat diyen var onların da teknik bilgileri bildiklerini sanmıyorum. neyse. öyle yani.. buraya yazman bence şikâyet sayılmaz. okuyup değerlendirmek daha farklı birebirden. yani buraya yazarken psikologla konuşuyormuşsun gibi düşün. senin sıkıntılarını yaşayanların sana bunu aşman için yardımcı olması.. bu kadar :)