Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-07-2013, 04:43 PM   #35 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı
 
ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 627
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: Senin hayatın, senin seçimlerin..

En son attığım mesajda özetle tüm sorunların zihinsel ve hayali sorunlar olduğundan bahsetmiş ve bu sorunlarla nasıl baş edebileceğimizi vurgulamıştım.

Zihinsel engellerle baş edebilmek için zihnimizi eğitmemiz gerekiyor. Bu yüzden de Konsantrasyonun Gücü kitabındaki egzersizleri ve sonuçlarını burada paylaşıcam. Kitap'ta ''zihnin emirleri uygulaması için önce vücudu eğitmek şarttır.'' Sözü üzerine başlangıç olarak vücudumuzdaki istemsiz kas hareketlerini kontrolümüz altına almaya yönelik bir takım sıkıcı çalışmalara başlıyorum. En azından ilk 4 egzersiz öyle. Egzersizleri uygularken bir egzersizi başarıyla bitirmeden 2.ci bir egzersize başlamamaya karar verdim. Daha fazla uzatmadan ilk egzersizi paylaşmak istiyorum.

>> E.gzersiz 1

Rahat bir sandalyeye oturun ve ne kadar sabit kalabildiğinize bakın. Bu göründüğü kadar kolay değildir. Dikkatinizi, hareketsiz oturma üzerine odaklamanız gerekecek. İstemsizce kas hareketi yapıp yapmadığınızı gözlemleyin. Biraz alıştırmayla, 15 dk. boyunca hiçbir kasınızı hareket ettirmeden sabit bir şekilde oturabildiğinizi göreceksiniz. Benim önerim, önce 5 dk. boyunca rahat bir pozisyonda oturun. Tamamen hareketsiz bir şekilde oturmayı başardıktan sonra, süreyi 10 ardından 15 dk.'ya çıkarın. Bunu başarana kadar deneyin. Fakat hareketsiz kalabilmek için kendinizi zorlamayın. Tamamen rahat olmanız şart. Bu rahatlama alışkanlığının oldukça faydalı olduğunu göreceksiniz.

Neyseki bu egzersizi yaptım. Başlangıç olarak kırmızı yazılara dikkat ettim. 5 dk.'dan başlayarak 15 dk.'ya kadar başarıyla yaptım. Hatta bir ara 20 dk.'ya zorluyordum da sağ kolum taş kesiliyordu neredeyse :)) Bu egzersizle ilgili bir kaç tavsiyem olucak. Eğer pc'de film izliyorsanız o sıralarda bu egzersizi rahatça yapabilirsiniz. Önce 5 dk. sonra 15 dakikaya kadar çıkarsınız. Ayrıca vücudunuzu hissetmeye çalışın ve istemsizce vücudunuzu hareket ettirip ettirmediğinize bakın. Bu egzersiz vücudumuzu istemsiz hareketlere karşı kontrol etme becerisi kazandırıyor. Bu arada rahatça nefes alabilirsiniz esneyebilirsiniz. Kasmayın kendinizi fazla. :)) Ben ikinci egzersize başlamadan önce son kez bir film eşliğinde 1.ci egzersizi tekrarlıyıp sonra 2.ci egzersize geçicem. Sevgiyle Kalın.
__________________
https://twitter.com/yavyyu
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla