Alıntı:
sweeet Nickli Üyeden Alıntı
Basit farkındalık çalışması nefes izlemektir arkadaşlar. Uzanın veya rahatlayın ve nefes alış verişinizi izleyin nefes alış verişi sırasında neler oluyor. Sonra bir başka çalışma attığınız adımları izleyin düşünerek bir kaç kere bunu deneyimleyin. Farkındalıktan uzaklaştığımı düşündüğüm anlarda ben bunu çok kullanıyorum. Her bir adımın farkında olarak ve şükrederek adımlar atıyorum. Yaşadığımın farkına varıyorum bu beni biraz olsun rahatlatıyor. Davranışları izle bir sonraki adımda. Oturuşunu kalkışnını kendine dışardan bakmaya çalış. Yürürken, oturup kalkarkeni yemek yerken vs. Sonraki adım konuşmalarını izle. Neyi nasıl ifade ediyorsun, kelimelerinin farkındalığında ol. Ve en son adım düşüncelerinin farkında ol. Ağzından o kelimeleri çıkaran sana bir şeyler hissettiren düşüncelerinin farkında ol. İşte adım adım farkındalık çalışması böyle olur.
Sevgiler. |
kısacası yaşamının farkında olmak. ama ben nefesimi izlemede zorlanıyorum.aklıma yine düşünceler uçuşuyor. nefese dönüyorum.tekrar düşünceler. iş yaparken kendimi o işe vermeye çalışıyorum,farkında olmaya çalışıyorum ama çok az sürüyor. biraz zihni eğitmek lazım sanırım.