Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-07-2013, 02:12 PM   #17 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı

ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: Çalışmalara Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

Uzun bir aradan sonra yeniden planlı bir çalışma başlatmaya karar verdiğimde geçmişimden kazandığım bilgilerime göz atıyordum. Bilgiler üzerinde durdum karmaşık geldi bir an bana ve bende bilgileri daha kullanışlı hale getirmek için tekrar güncellemeye karar verdim. Bu çalışmanın amacı; hedefinize ve amacınıza hizmet eden yolda size yol göstermesi.

Çalışmalara Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler;

— Temiz bir defter ve bir kalem gözünün önünde bulunsun..
— Kendine bir hedef belirle örneğin hayatında en çok şikayet ettiğin şeyi düzeltmek olsun
— Çalışmaları yaparken çalışmadan sonraki değişmiş halinizi imgelemeniz size extra'dan katkı sunacaktır + sizi motive edicek.
— Hedefinle ilgili detaylı bir plan çıkar. Plan'ınla ilgili kendine sorman gereken 4 önemli soru var. Bunlar;

1.) Bu çalışmayı neden yapmak istiyorum ?
2.) Çalışmalara ne zaman başlıcam ?
3.) Başladığım çalışmalar ne zaman son bulacak ?
4.) Program süresince aksatmadan çalışmaları yürütebilecek misin ?

Bu soruları cevaplandırdıysanız muhtemelen çalışmaya başlıcağınız konuyuda belirlemişsinizdir. Örnek bir çalışma
sunucam. Farkındalık Üzerine bir çalışma başlatıcam ve amacımda zihinsel farkındalığımı kazanarak olumsuz inançları yıkmak.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

- Bu çalışmayı neden yapmak istiyorsum ?

Farkındalığı seviyemi arttırarak hayattan daha fazla doyum alıp ne geçmişe takılıp kalıcam nede gelecek için endişelenicem şimdiyi, anın tadını çıkarıcam. Olumsuz düşüncelerimin beni nasılda kısıtladığını izlicem ve buna bir son vererek kendimi kısıtladığım alanlarda birer birer yok edicem. Yaşadığımı hissetmek için uyanmak için hayata atılmak için daha fazla eğlenmek ve eğlendirmek için. Daha iyi bir hayat için, daha doyumlu ilişkiler için. vs. vs.

- Çalışmalara ne zaman başlıcam ?

Farkındalık egzersizlerini bir araya topladığım zaman uygun bir anda çalışmalara başlayacağım.

- Başladığım çalışmalar ne zaman son bulacak ?

Farkındalık seviyemi istenilen seviyeye çıkardığıma inandığımda son bulacak.

- Program süresince başladığın egzersizi aksatmadan yürütebilecek misin ?

Yürütebileceğime inanıyorum. Son olarak bir niyet ediyoruz. Çalışmalara başladığımız günden çalışmaların son bulacağa güne kadar çalışmaları düzenli yapmaya karar veriyorum ve verdiğim bu karara sadık kalmayı seçiyorum.