Konsantrasyon çalışmalarını devam etmeyi bıraktım. Çünkü fikir ayrılığına düştüm ve daha iyi bir çalışma buldum ona başladım. Bu çalışma farkındalık egzersizleri idi. Amaç zihinden geçen düşüncelerin farkındalığını kazanmaktı. Hedefim belliydi. Bunun için kendime bir yol planı hazırladım. Bir karar verdim ve bu çalışmayı severek başladım. Aklıma olumsuz düşünceleri getirmemeye çalışıyordum. Başladığım ilk farkındalık egzersinde benden istenen zihninden geçen düşüncelerimin farkına varmam idi. Bu başta kolay geliyordu. Sürekli olarak yapabileceğim birşey değildi. Dikkatim dağılıyordu bu durumda benim zihnimden geçen düşünceleri fark edememe neden oluyordu. Bu duruma sinirlendim. Bununla ilgili bir egzersiz yok sadece düşüncelerin farkına varın geçiyor.
Neyse çalışmayı bir ilerki seviyeye çıkardım ama bu seferde çalışmaya başladığım ilk zamanki gibi istekli değildim. Çalışmalarım aksadı ve neredeyse durma noktasına geldi. Birşeyler yapmam lazım. Bugün motivasyon başlıklı küçük bir kitabı bitirdim. Kitapta NLP'ye yer veriyordu. Kitabı okurken değişim umutlarım yeşillenmeye başlar gibi oldu. Sanki NLP çalışmasını yapıp sonuç almışım gibide aklımdan keşke bu çalışmayı daha önceden yapsaydım diyorum. NLp çalışmasını kendi üzerimde uygulucam. 3 haftayı geçen bir süredir de mutluluk telkini dinliyordum öylesine zaten bundan da hiç bahsetmemiştim. Herneyse daha 19 yaşındayım. Yaşım çok genç olmasına rağmen çeşitli farkındalıklar ve deneyimler kazanmam çok iyi oldu. Tek yapmam gereken değişimim için daha fazla mücadele etmem. Kolayca pes etmeyip sebat etmem gerekiyor ve bunu başarıcam.