Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-07-2013, 05:17 PM   #37 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı
 
ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 627
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: Senin hayatın, senin seçimlerin..

artık kitap okumakla yetinmemeye çalışıyorum. Herkes için NLP kitabı okurken birşeyin farkına vardım. Kelimelerin ruh halimizi nasıl da etkilediğiydi. Bende bununla ilgili bir yazı yazayım dedim.

Kelimelere yüklediğimiz anlamlar hayata olan bakış açımızı derinden etkiler. Öylese başarısızlık, çaresizlik buna benzer bizim için olumsuz anlam ifade eden kelimelere yüklediğimiz anlamlar bizim o durumlarla karşılaştığımızda ne düşüneceğimizi belirler. Bu durumu lehimize kullanabiliriz. :))

Örneğin başarısızlık konusunu ele alalım. Önce başarısızlığın bizim için ne anlam ifade ettiğini bir düşünelim. Yeniden başlamak için harika bir fırsat olarak düşünebilirim yada herşey bitti benden buraya kadar da diyebilirim. Her iki durumuda ele alalım. Projem için bankaya kredi başvurdum. Üzgünüm veremiyoruz dediler. Bu durumda hemen aklıma yeniden başlamak için harika bir fırsat diye düşünüp bu sefer esnek davranarak başka bir bankaya başvururum ve projem için gereken miktarıda bulana kadar da denemeye devam ederim. Böyle davranmam mutlak başarıyı getiriyor + yeniden başlama fikri gibi olumlu cümleler motive ediyor. Birde diğer durumu ele alalım. Projem için bankaya başvuruyorum ve reddediliyorum. Yani başvurum başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bu durumda aklıma başarısızlığın bana ne anlam ifade ettiği aklıma geliyor. Herşey bitti benden buraya kadar diyip vazgeçiyorum.

Başarısızlık bizim onun hakkında ne düşündüğümüze bağlıdır. Zorluklara rağmen başaran insanları düşününce onların sıradan insanlara göre en büyük avantajı karşılaştıkları zorluklara yükledikleri pozitif anlamları olabileceğini farkettim. Kelimelerin gücüne merakı olan bir insan örn. sweet ve ben olumsuz kelimelere yüklediğimiz anlamları pozitife çevirerek olumsuz kelimeleri lehimize kullanabileceğimizin farkındayız.

Bunu yapmak istiyorsanız eğer;

- Olumsuz kelimelerin bir listesini çıkarın
- Olumsuz kelimeleri tek tek ele alarak sizin için ne anlam ifade ettiğini alt alta sıralayın.
- Olumsuz kelimelerin size ifade eden anlamları tekrarlayın.

Not: Olumsuz kelimelerin size ifade ettiği anlamların olumlu olmasına dikkat edin.
__________________
https://twitter.com/yavyyu
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla