Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-10-2008, 10:08 AM   #249 (permalink)
Sezennl
Üsteğmen

Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Sezennl is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: sezenin gunlugu

sagol yeni hayat. ben ilk defa dusk yasadigim icin oldu bitti saniyordum. hatta bir suru kadin bana dediki aa sen ayaktamisin? evet alla alla dusk derki ya dusrum ya duserim dermis ve cok sancili bir olay bende dedimki yoo uc gun baya bir olay patlmasi oldu sonradan azaldi. neyse dun doktora gitik doktor bakti bebegim halla duyor. ben soktayim doktor dediki oyle dusuk kolay olsaydi kurtaj olayi olmazdi dedi. bebek dusrmek dogumdan daha zor dur ve dedi kurtaj yapilir. bana bir hap verdi 15 gun icinde kanamam bitmese doktora gidecegim kurtaj olacagim biterse mesele yok. bebegim duyor ama olu. ve dusmesini bekliyecegim. ne garip dunya olu bir bebekle gunluk yiyor iciyorum ve geceleri uyorum. bebegin bende oldgunu ve olude oldgunu ogrenince icime bir sevinc geldi daha bende beni birakmadi gibilerine cok garip bir olay. anlatilmasi zor fakat sadce yasanabilir bir olay.
Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar.&nbsp; Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır.
Sezennl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla