Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-09-2013, 09:38 PM   #120 (permalink)
seniha.
Üsteğmen

seniha. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 591
326 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
seniha. will become famous soon enough
Standart Cevap: SENİHA'NIN DEĞİŞİM YOLCULUĞU

Alıntı:
serpilelif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
mrb Seniha, ben daha önce bir psikologdan yardım almıştım. sorunumu biliyorsun sosyal fobi. bana bazı ödevler veriyordu. işte sosyal ortamlarda hata yapmamı, otobüs duraklarında vs. sık sık adres sormamı, yanlış otbüse binmemi, iş arkadaşlarıma fıkra anlatmamı gibi. yani korkunun üstüne gitmem için. her psikoloğun yaklaşımı farklı olabilir tabi. ben 4-5 seans gittikten sonra bıraktım. ben psikoloğu sevemedim bir türlü ve devam etmedim. iyi bir psikolog tavsiye edilse gitmek isterim. telkinlerin de desteği ile güzel gelişmeler olabilir.

ben tavsiye ederim. başka bir psikiyatri doktoru sosyal fobiyi yenmenin tek yolunun psikoterapi olduğunu söylemişti. ben ilaç kullanmak istediğimi söyleyince, ilaçlar seni sadece rahatlatır, tedavi etmez demişti.
merhaba, ben de bir psikolağa üç seans gitmiştim. fayda göremeyeceğimi düşünüp bıraktım. psikiyatristler uygulamalar yaptırabiliyor. mesela sosyal fobisi olan kişileri karşılıklı görüştürüp orada uygulama yaptırıyorlar. bir yeri aradım. % 100 iyiileşme olur mu,kesin sonuç alır mıyım dedim.cevap olarak psikiyatristin vereceği ödevleri yapmanıza,düzenli gelmenize bağlı dedi.iyi de bir yer aslında.ama ücretleri de yüksek .psikiyatristle de görüştüreyim dedi,ben düşüneyim dedim.aslında görüşseymişim iyi olurmuş.belki tekrar ulaşıp,psikiyatrisle görüşürüm. ilaç geçici tabi ki. o an rahatlama sağlar sadece. ilacı da hayatımız boyunca içemeyiz. zararları da var.serpil elif ,senin gittiğin psikolog güzel ödevler vermiş ama bunları mecbur kalınca zaten yapıyoruz.mesela adres sormak gibi.fıkra anlatmaya gelince bu bir yetenek. ayrıca fıkra anlatmayı da sevmek gerekir. fıkra yerine başka bir şey anlatılabilir. şu da var.insan arkadaşlarından çok fazla çekinmiyor. benim istediğim toplum iiçerisinde bir konu konuşulurken, o konu hakkında görüş bildirebilmek. söyleyebileceğim şeyler de oluyor ama söylemiyorum.çekinmediğim insana söyleyebiliyorum. şimdi bana psikolog dese ki toplum içinde görüşlerini söyle. bence bu yanlış bir yaklaşım.söyleyebilseydim zaten psikolağa gitmezdim :) psikiyatri daha iyi sanırım. kararsızım şu an. hayırlısı artık .
seniha. isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla