Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2008, 02:43 PM   #2 (permalink)
engilizce
Teğmen

Tesekkür: 47
31 Mesajinıza toplam 120 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
engilizce is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: ben eski ben değilim

Selam yeşillim... Bir meslekdaşın olarak yaşadığın kaygıları anlayabiliyorum. Öğretmenlik avantajları çok olmakla birlikte zor bir meslek gerçekten. Ben de bir yıl öncesine kadar yeterince mesleki tatmin yaşayamamak, ortamı sevmemek, öğrencilerimin istediğim düzeyde olmaması gibi sebepler dolayısıyla işimden memnun değildim. Şimdi başka bir okulda çalışıyorum ve öğrencilerimden, arkadaşlarımdan memnunum. Öğrencilerime birşeyler kazandırdığım oranda da mesleki tatmin yaşıyorum. Ama bütün bunlar bir yana aslında mutluluk ve huzur dış dünyadan değil bizim içimizden kaynaklanır. Mutluluğumuz dış etkenlere bağlı olduğu sürece yanlış ve eksik giden birşeyler olacaktır. Senin düşünüş ve algılayış biçimin olayların biçimlenmesinde önemli rol oynar. Ben başımıza gelenlerin kendi seçimlerimizden kaynaklandığını düşünüyorum. Eş ve iş seçimi de bunların en önemlilerinden. Bİlmiyorum belki gerçekten de sana uygun değildir öğretmenlik ve bu seçimini değiştirmek yolunda adımlar atmalısın.( belki ) Seni gerçekten neyin mutlu edeceğini bulmak için de objektif bir gözle içsel yolculuklar yapman gerekecek. Ben de mp3leri yeni dinlemeye başladım ve fazla bilgim yok ama okuduğum kadarıyla suçluluk ve ego güçlendiricileri dinleyerek başlangıç yapabilirsin. Sevgiyle 96
engilizce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla