Cevap: merhaba hayatım değişti demek için burdayım Kendinizi keşfetme yolculuğunuza hoşgeldiniz o zaman.
Yarıda kalan şeyler insanda huzursuzluk yaratabilir. Ben de öyle oluyor. Ben de işlerimi öncelik sırasına koyar ve tamamlamaya çalışırım. Basit veya büyük emek verilen işler bence tamamlanmalıdır.
Fiziği mi sevmiyorsun mesleğini mi? Okulu bitirdikten sonra işletme master ı yapabilir veya başka alanlara kayabilirsin.
Lisede biyolojiyi seven, kimyaya bayılan ama fiziği o kadar da sevmeyen bir öğrenciydim. Başlarda fizikle ilişkim iyi idi. Ama sonra gelen fizik öğretmeni doğru düzgün birşeyler öğretemeyince fizik başarım iyice düştü sonra dershanedeki hocalar bana fizik konusunda bir vizyon kazandırdı. Üniersitedeki fizik hocama ise resmen hayran kaldım. Hem kişilik hem de bilgisi benim gözümde mükemmeldi.
Bu arada kimya eğitimi aldım. Üzerine fizikokimyada yüksek lisans tamamladım. Geçen yıl 9. sınıflara (kimya öğretmeni olmama rağmen) yeterlilikle ve zevkle fizik anlattım. Severek öğrenmek en etkili yoldur. Öğretmenim ve öğrencilerime bunu anlatmaya çalışıyorum. Bunu cümlenin anlamına varan ve bunu uygulayabilen malesef çok az. Ya öğretmeni seversin ya da dersi. En güzeli dersi sevmek.
Düşünceleriniz hayatınıza dönüşür. Bir şeyi kendinize yaptırabiliyorsanız başarının en büyük anahtarına sahipsiniz demektir.
Yeni yılda yeni kararlar alma vakti. Yüksek lisans prgramlarını araştırın. Veya farklı bir eğitim veya aldığınız dersleri saydırabileceğini yeni bir üniversite. Hiç bir şey için geç değildir. Cevaplar hep orada aslında görmesini bilmeli.
Hedef konularında hedef günlüğü ile ilgili başlıkları da okumanızı tavsiye ederim. Şimdi hayatına yeni bir rota çizmenin tam zamanıdır.
Gelişim dolu günler olsun. |