uzun zamandır siteye gelmiyordum. nedense günlüğümü açıp bir şeyler yazmak istemiyordum. yaptığım çalışmaları günlüğümde yazdım.okuduğum bazı kitapların ismini de verdim. mesela kubilay aktaş'ın hayalin mucizesi kitabını öneririm. faydasını gördüm. tabi , ilk önce kitabı inceleyin. kitapyurdunda özeti var. herkese her kitap iyi gelmiyor. bazı kitapları sevemiyorsunuz. nefes çalışmalarını öneririm. çeşitli nefes çalışmaları var. 100 neşe nefesini öneririm. bunun dışında burundan nefes alıp burundan nefes vermeyi öneririm. nefes alırken diyaframdan alıyorsunuz. karnınız ve karnınızın üst kısmı şişiyor. verirken karın iniyor. 1 dk . boyunca bu nefesi 4'lü sayılarda alıp verin. mesela 4 saniyede nefesi al, 4 saniyede tut, 4 saniyede var. 4 saniyede tekrar al, bu döngüyü devam ettir. nefes,Allah'ın bizi yarattığında üflediği şey. çok önemli. nefes alış-verişinizi kontrol edin. kısa ve sığsa hayatınızda sığ demektir. dakikada az ve uzun nefesler almak çok önemli. hayatınızı içinize çekiyor ve negatiflikleri atıyorsunuz. nefes çalışmalarını yaparken olumlamalar söylemekte çok etkili. şsevgiler