Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2014, 01:36 PM   #2 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Kişisel Gelişim i Bırakıyorum

Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Ama kişisel gelişimi bırakıyorum demenize şaşırdım. Çünkü ne okursan oku ne izlersen izle bunun illa ki kişisel gelişim kategorisinden bir yayın olmasına gerek yok gelişme niyetinde olan kişi zaten gelişir. Gelişmemek yerinde saymaktır. Kendinize 1 yıl vermişsiniz epey de uygulama yaptığınızı farz edelim. Neler yaptığınızı ayrıntılı paylaşmadınız ki belki hatalar vardı uygulamalarda. Kimse size özünüzden uzaklaşın demiyor. 2-3 yıldır bu konularla ilgileniyorum hiç bir şey öğrenmesem bile hayata dair farkındalığım arttı. Zaten farkındalığınız artmadığı sürece hiç bir yöntemin etkisini faydasını göremezsiniz. Kişisel gelişim sihirli değnek değil ama içinizdeki güç mucizeler yaratabilecek olan şey. Çünkü bana göre yaratıcı herkesi eşit güçte yarattı ama bazı insanlar hayattaki sorunlara o kadar çok odaklanıyorlar teslimiyetten o kadar uzaklaşıyorlar ki haliyle onlar için çözüm yolu bulmak da zorlaşıyor. Bu arada mesnevi en birinci kişisel gelişim kitabıdır. Mevlana'yı Şemsi veya herhangi bir tasavvuf ehlini okuyup anlamak eminim hayatınıza çok şey katacaktır. Manaya erebilmeniz dileğiyle. Ki evet piyasada kişisel gelişim uzmanı olmadığı halde bu kimliğe bürünmüş insanlar var. Bunlara dikkat etmek gerekir. Ama bazı insanlar da maalesef tek başına yol alamıyor bir uzmanın desteğine ihtiyaç duyuyor. Ayrıca şu konuda hatalı düşünüyorsunuz. Kişisel gelişimde insan önce kendini tanımalı. Kendin gibi ol demek değil bu. Kendini tanırken olumsuz yönlerini bulabilir insan. Ve haliyle bunun olumsuz olduğunu düşünüyorsa bunu değiştirmek gereklidir. Gelişim için şarttır. Ama gerçekten istediğin doğrultuda yaşamayı söyler. Kendini tanımayan insan ne istediğini bilemez. Ayrıca sadece okumak yetmez okunanları özümsemek ve hayat tarzı haline getirebilmek başarı konusunda önemli bir konudur. Kullanmadığın bilgi senin değildir.

Yeni yolunuzda başarılar dilerim. İnşallah istediğiniz kişi olursunuz.

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla