Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2014, 04:02 PM   #5 (permalink)
elisya
Üsteğmen

elisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 565
297 Mesajinıza toplam 1,016 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the rough
Standart Cevap: Kişisel Gelişim i Bırakıyorum

Merhaba Mert1 bu yazdıklarınız bana birkaç şeyi hatırlattı.. Bence şuan kendinize haksızlık ediyorsunuz. Kendinize olan emeklerinizi boşa harcamayın derim ben. Tek başarısızlık sizinki değil..

Bir üstadımın yazdığı bir prağrafı paylaşmak isterim.

Hepimiz hayatımızda belli konularda değişmeyi denemişizdir. Sigara bırakmak kilo vermek daha çok ders çalışmak parasal tasarruf gibi. Bazen hemen kolayca başarılı oluruz bazen ise başarılı olur gibi olup eskiye döneriz. Aslında bu eskiye dönme değildir tam olarak. İnsanın değişmesi mehter takımına benzer. 2 ileri 1 geri. Yada 3 ileri 1 geri gibi. Burada her zaman bi süre sonra eskiye dönme eğilimi olur ve işin anahtarıda buradadır. Kimi insan kararlılıkla yoluna devam eder. Başarısızlık yoktur sonuçlar vardır ilkesindeki gibi. Kimi insan ise ben yapamıyorum diyerek olayı kişiselleştirir ve öğrenilmiş çaresizlik batağına saplanır. Bu insanın hayatının diğer alanlarını da etkiler. Siz siz olun kendinizi değiştirmeye niyetlendiğinizde mehter marşını hatırlayın.

İşte size bir kaç madde daha..

Gerçi bu da bir kişisel gelişim konularından ama bi okuyun derim gene de..

Keşke Önceden Bunları Bilseydim Demeyin..

1. Olumsuz düşünce size sadece daha fazla olumsuzluk getirir:
Olumsuz düşüncelere odaklandığınızda bütün görüp göreceğiniz nimet olumsuzluğun kendisi olacaktır. Hayatta olumlu şeyleri aramazsanız, olumlu şeyler başınıza gelse bile siz onun sadece olumsuz yanlarını görebiliyor olabilirsiniz.

2. Fırsatları siz yaratmalı ve kovalamalısınız:
Fırsatlar çok nadiren kendisini aramayan birilerinin kapısını çalar. Fırsatları siz yaratmalı ve kendiniz aramalısınız. İnisiyatifi ele alıp işleri sizin yürütmeniz ve kapıları sizin açtırmanız gerekecektir.

3. Başkalarına yardımcı olamıyorsanız, kendinize de faydanız yoktur:
Sadece başkaları için kapıyı tutmak veya buna benzer basit bir jest bile olsa sizin hayatınızda mucizeler yaratır. Hem kendinizi harika hissedecek hem de yaptığınız iyilik hayat yolunda bir şekilde size geri dönecektir, siz farketseniz de farketmeseniz de... Başkalarına yardım etmiyorsanız, onlar da size yardım etmeyeceklerdir ve aslında yardım etmeleri de gerekmiyor demektir.

4. Eğer kolay olsaydı herkes yapardı:
İşte bu yüzden "çabucak zengin olma" reçetelerinin hiçbiri işe yaramaz. Eğer bu kadar kolayu ve çabuk yoldan zengin olmam mümkün olsa o zaman herkes milyoner olurdu. Para kazanmak ve size verilen görevi başarmak sıkı çalışmayı gerektirir ama harcadığınız çabaların karşılığını en sonunda alırsınız.

5. Başka birinin başına her zaman daha kötüsü gelmiştir:
Bazen kötü bir gün geçirmişsinizdir ama kötümserliğe kapılmadan önce durun ve düşünün, her gün sizden daha kötü bir gün geçirmiş milyonlarca insan var şu dünyada.

6. Başarısızlık çok iyidir:
Başarıya giden en önemli adım değilse bile en önemli adımlardan biri Başarısızlıktır. En azından bir kere Başarısızlığa uğramanız şarttır ama bir kaç defa Başarısızlığa uğrarsanız daha iyidir. Başka türlü öğrenmeniz mümkün olmayan bir sürü şeyi Başarısızlıklarınızdan öğrenirsiniz. Ve bir gün nihayet Başarıya ulaştığınızda bunun değerini daha iyi anlayacaksınız.

7. Sözler ve düşünceler herşeyi kontrol eder:
Söylediğiniz veya düşündüğünüz şeyler eninde sonunda gerçekleşir. Başarısız olacağınızı söylerseniz Başarısız olursunuz çünkü bunun gerçekleşmesi için nasıl olsa bir yol bulacaksınız demektir. Başarılı olacağınızı söylerseniz de aynı şey olur, bunu gerçekleştirmek için nasıl olsa bir yol bulursunuz.

8. Bakış açınızı gerçekliğin ta kendisidir:
Bir olayı veya durumu nasıl görüyorsanız, o da öyle var olur. Bir şeyi trajik veya olumsuz olarak görüyorsanız, onun sizin için anlamı odur. Eğer bir şeyi heyecan verici ve olumlu olarak görüyorsanız, o zaman onun sizin için anlamı da öyle olacaktır.

9. Dünyayı değiştirebilirsiniz:
Her bir insanın doğrudan veya dolaylı olarak dünyayı değiştirebilme gücü vardır. Kendi hayatınızı değiştirdiğinizde doğrudan veya dolaylı olarak dünyayı da değiştirmiş olursunuz. Kendi hayatınızı veya etrafınızdaki insanların hayatını değiştirdiğinizde dünyayı değiştirmişsiniz demektir. Yaptığınız küçük şeylerin dünyada büyük etkileri olabilir.

Başarı ve huzur hep hayatınızda olsun..