Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2014, 06:11 PM   #3 (permalink)
Ali1
Teğmen

Tesekkür: 0
25 Mesajinıza toplam 44 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Ali1 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Bu durum sizdede oluyomu?

Alıntı:
sweeet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tanı koymak benim işim değil ama bence bir uzmana gitmelisiniz. Bipolar bozukluk olabilir. Beslenme önemli tabi ki vitamin ve mineraller vücut dengesinde çok önemli yer tutuyır. Her gün sorla bile olsa en az bir iki meyve yemek size en azından sağlık açısından çok büyük fayda sağlayacaktır. Sevgiler.
Bu yazdığınızı okuduktan sonra hemen bipolar bozukluğu araştırdım. Bayağı bi geniş araştırma yaptım bu konu hakkında çok yazı okudum. Bana uymuyan yanları çok. mesela başlama yaşı 20 deniyo genel olarak ama ben daha 16 yım. Depresyon en az 2 hafta sürer diyo ama bana ne depresyonda yazanlar nede bu sevmediğim süreç iki hafta sürebiliyo. Mani dönemi ise en az 4-7 gün diyo ama buda uymuyo çünkü o taşkınlık coşkunluk bende sürse sürse 5-6 saat sürer, sonra sanki beyin işlevlerim yine durmuş gibi oluyo :D ben sanırım bipolar değilim çünkü belirtilerin %90 ı bende seyretmiyo. Bence her şey beyinde bitiyo, bana göre çözüm beyni beslicek en iyi besinleri gıdaları tüketmek, zekayı beyni hantallaştıran aktiviteler tv, bilgisayar dan olabildine uzak durmak, kitap dergi makale eline ne geçerse boş zamanında okumak, spor yapmak, zeka geliştirici uğraşlar bulup beyni canlı tutmak, bulmaca sudoku vs. gibi. Kişisel gelişimle ilgilenmek ve birazda sosyalleşmek bence bunlar en iyi çözüm benim için.

Ayrıca burdan söylemek isterim B12 vitamini eksikliğinin zararlı var. Hem zihinsel hemde fiziksel olarak olumsuz etkilenebilirsiniz b12 eksikliğinde. Sadece bu vitamin değil diğer hepsinin etkisi var. Serotonin ve dopamin hormonları da mutkuluğu tetikliyo enerji veriyo insana ve seratonin ve dopamini yükselten yicekler besinlerde var, çikolata, badem, fındık, yer fıstığı, sabah kahvaltıda yulaf ezmesi, haftada 4-6 tane muz, çilek, tahıllı yicekler, ceviz somon balığı ton balığı, keten tohumu, yada keten tohumu yağı, omega3, balık yağı, süt ve süt ürünleri.
Serotonin ve dopamin beynimizde bulunan kimyasallardır ve bunu kendi kendinede üretebilir insan. Mesela komik bi video izlediğinizde yada kahkahalarla güldüğünüzde beyniniz bunu salgılar. Peki ya mutsuzken bazı şeyler kötüye gidiyosa işte ozaman bu besinleri tüketerek serotonin seviyesini arttırabilirsiniz. Ben bunları boş zamanlarımda araştırdım hep, neye ne iyi gelir durmadan araştırırım. bunlarda bende kalanlar işte. Dediğim gibi benim için çözüm, beyni beslicek vitaminler tüketmek, zeka geliştiren uğraşlar bulmak, serotonin ve dopamin hormonunu dengede tutmak. Bence iyi bi çözüm. Öbür yandanda, internette okuduğum ne bipolar bozukluktaki nede diğer depresyon türündekiler uyuyo bana. Ben öyle uzun olsun kısa olsun çökkünlük yaşadığımı hatırlamam. Öyle kendimi biyerlere kapatıp insanlardan kaçma gibi durumlarımda ne oldu ne böyle bi istek geldi içimden. bu depresyon değil bence tamamen beyinde biten bişey ve ben ona artık şuandan itibaren iyi davranıcam ona zarar vercek küçücük şeylerden bile uzak durucam. Burda yazdıklarımı şimdiden itibaren uygulamaya başlıcam ve faydalı olucaklarınada %100 eminim. Araştırmak okumak ve en önemliside anlamak insanoğlu için çok büyük bi nimet şükürler olsun Allah'a. :)
Ali1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla