Cevap: Hayatımı değiştiren adam ve o başlık. Girmiycem dedim ama giresim geldi. Bak şimdi kardeşim gidip o başlığın tamamını okumadan, en azından ne söylediğini anlamadan burda thanatosa yaptığın yorum onu sadece aşağı çeker. Çünkü kavramların ne olduğunun farkında bile değilsin. Sen olayı şöyle anlamışın, insanlar kendi kafasında 3 tip karakter yaratmış ve kendini bir kalıba sokmaya çalışıyolar. Olayın bununla alakası bile yok. O karakter tiplerinin 3ü de senin içinde bulunan parçalar zaten. Alfa dediğimiz olay, zaten sizin de bu kullandığınız telkinlerle özgüven yükselterek ortaya çıkartmaya çalıştığınız karakterinizdir. Yani alfa olan insanlar birbirinin aynısı olan insanlar değil, tam aksine belli bir kalıba sokulmadan tam olarak kendi kişiliklerini bulabilmiş insanlardır. Alfa karakteri senin özündeki karakterdir. Eğer sistem tarafından boyun eğdirilirsen içindeki beta karakteri alır kontrolü. Eğer sisteme karşı koymaya çalışır, başka insanlara boyun eğmezsen fakat zamanla özgüvenini yitirirsen omega karakteri alır kontrolü. Yani omegalar betalar gibi arkadaşlarının arkasından iş çevirme, manipüle etme, çıkarcılık gibi olaylara girmezler fakat yine de sindirilmişlerdir. Beni de tam olarak bu şekilde sindirmişlerdi.
Belki sen iyi niyetle yaklaşmışındır, fakat bu durumda bile o kişinin ne anlattığını anlamadan, bu farkındalığı edinmeden klasik kalıp sözlerle insanlara ne yapamayacağını söylemen onu aşağı çekmektir. Umarım anlamışsındır. O başlığı okumayarak çok şey kaybediyosun, özellikle de o bahsettiğin farkındalık açısından, ama senin bileceğin iş. Ve benim asıl söz söylediğim şahıs sen değildin. Bu sitede kimse birbirini aşağı çekmez diyosun ama benim ilk yorumumdan hemen önceki yorumu yazan kişiydi benim hedef aldığım kişi. Çünkü eğer başlığı okumuş olsaydın, onun o başlığı yazan kişi tarafından manipüle edilmiş olduğunu görürdün. Ve farkındalık da tam burda devreye giriyo işte. |