Cevap: Benim Kişisel Gelişim Yolculuğum :) Uzun bir zaman sonra tekrardan Merhabalar;
Şu son zamanlarda insanları sadece izleyip her dediğine tamam dediğim bir dönem geçiriyorum, allah herşeyin kolayını veriyor, sabır sabır sabır... ehh tabi bu kadar sıkıntıya katlanıp bişiyler elde etmekte ödülü olmalı sanırım.
Bu zaman sürecinde insanların ne kadar bir aşağılık varlık haline dönüşebildiğini, nasıl kullanıldığını, nasıl kendilerini yapmacık hale getirdiklerini sadece onları izleyip ve gülerek geçiriyorum. Çıkar ilişkisinin, Menfaat ilişkisinin son noktaya geldiğini gördüm. Çünkü yaratılışımız gereği... Mehmet Akif ERSOYUN'un bir sözü var "Aldanma insanlarına samimiyetine! menfaatleri gelir her şeyden önce Vaad etmeseydi Allah cenneti; O'na bile etmezlerdi secde!.." sorunun kendinde olduğunu anlamayan insanlar, çözümü olarakta başkarının huzurunu bozmakta buluyor.
Beni tek inciten ve yaralayan nokta var, kemiği olmayan dil. Bu et parçasına sahip çıkamadık mı çok şey kaybediyoruz. Ailemizi, çocuğumuzu, işimizi, nelerini nelerini.... yaz yaz bitmez.
İnanın kalp kırmak çok kolay ev yıkmak çoook kolay... herşeyi yıkıp yok etmek çoook basit ama iş yapmaya baştan kurmaya gelince çok zor, hele tamirini, tadilatını yapmak inanın çook zor bazen imkânsız.... o kalp kırıldığı anda iş bitmiştir, tamiri olmaz oldu diyelim izini ne yapacaksın peki ? en ufak bir kıvılcımda yandı yine, kül oldu bitti.... demem şu ki yapma etme düşün bir lafı ederken, düşün... patavatsız olma umursamazsan hiç bir şeyi karlırsın yanlayak don kabak.
Şu günlerde kafam başka yerlerde, iyi değilim... içim parçalanmışta olsa zamanla düzelicek umarım...
Sağlıcakla kalın
Ahmet. |