Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2014, 05:17 PM   #113 (permalink)
elisya
Üsteğmen

elisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 565
297 Mesajinıza toplam 1,016 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the rough
Standart Cevap: elisya nın seyir defteri

*********Dünya Hayatı İmtihandır...
Dünya hayatı, her insanın, asıl ve sonsuz ahiret yurduna ulaşmadan önce imtihan olduğu geçici bir mekandır.
İmtihan insanın dünyaya geliş gayesidir. O, sık sık elenecek, kalburdan geçirilecek ve saf ruhlar saf olmayanlardan ayrılacak.
Biliyoruz ki, Yüce Yaradan her insana kaldırabileceği kadar zorluk, imtihan vermektedir. Çünkü “O” abes iş yapmaz. Hayatın akışı içinde karşılaştığımız her imtihanda önce “bu olay neden benim başıma geldi'' ve '' bu olaydan ne öğrenmem gerekiyor” diye kendimize sormalı ve sonra gerekli içsel çalışmayı yaparak bu olaydan bir ders çıkarmalıyız.
Her geçiştirdiğiniz imtihan, her savuşturduğunuz olay, siz onu çözümleyene kadar değişik yüzlerde defalarca karşınıza çıkacaktır, giderek ağırlığını ve dozunu arttırarak.” *************

İşte bu yüzden hayatımızdaki küçük, büyük bütün sorunlara, sıkıntılara hep bir imtihan gözüyle bakmak gerekiyor. İmtihanlarımız çocukluktan başlıyor.
Ben artık imtihanlarımı görebiliyorum. Herkesin bir imtihanı var şu hayatta..
Artık geçmişte imtihan yaşadığım kişilerle o imtihanlarımı bitirdim.
Şimdi onların benimle imtihanı başlıyor. Ve benim hiç bir şey yapmama bile gerek kalmıyor. İlahi adalet işliyor sonuçta.
Ben imtihanlarımdan geçtim mi, kaldım mı bilmiyorum. Kimisinden kalmış olabilirim, kimisini sessizce kabullendim. Kimisinin defterini de çoktan kapattım. Çoğundan dersimi aldım. (yani umarım!) :)))
İyi ya da kötü. Eğer geçememişsem zaten gene karşıma çıkacaklar. İmtihanlar bitmiyor ki..

Geçmişimi kabullenememek te bir imtihandır aslında.. Ben kendim ile ilgili imtihanlarıma bakıyorum şuan..
Geçmişimi kabullenmek..
Bana yapılanları kabul etmek.. Ve onlarla helalleşmek..
İnsanları koşulsuz sevebilmek..
Kendimi sevmek, ama herşeyimle sevmek, kızgınlıklarımla, hatalarımla, başarısızlıklarımla, yoksunluklarımla, sorularımla, bıkkınlıklarımla sevmek..
Kendime değer vermek.. Değerli olduğumu kabul etmek..
Her şekilde ve koşulda mutlu olunabilecek bir durum olduğunun farkına varmak.
vee bol boll şükretmek..

Benim sınavım kendimle, birine daha yeni başlıyorum, ötekini yıllarca atlatıyorum..
Hayat bir imtihan... Farkında olsakta, olmasakta..
Ne mutlu bunu farkedene..