Konu: sosyal fobi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2015, 10:25 AM   #8 (permalink)
seniha.
Üsteğmen
 
seniha. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 406
Tesekkür: 591
326 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
seniha. will become famous soon enough
Standart Cevap: sosyal fobi

sosyal fobi genellikle başkalarının düşüncelerini önemsemekten kaynaklanıyor. bu durum mükemmelliyetçilikle eşdeğer. toplum içinde bir şey söylediğimde acaba bana cevap verirler mi ? benim söylediklerimi umursarlar mı ?içlerinden bu ne saçma konuşuyor derler mi? benim söylediklerime zıt bir şey söylerler mi ? benim söylediklerim onların yarasına dokunup bana sert bir şekilde cevap verirler mi ? bu düşünceleri aşmadıktan sonra sosyal fobi zor düzelir.
bu düşünceler bilinçaltında yerleşik düşünceler. çocukken aileden ve toplumdan edindiğimiz saçma düşünceler. bilinçaltı yanlış frekanslarla beslenmiş. bu frekansları olumlu telkin dışında, eft , zikir çalışmaları, nefes çalışmaları ,ile de düzeltebiliriz ama disiplinli çalışma gerekiyor .21 gün boyunca bilinçaltına bu cümlelerin tersi olumlamalar yerleştirip, başkalarının düşüncelerini önemsememe telkinini dinlemek gerekiyor. ben şu an sadece başkalarının düşüncelerini önemseme telkinini dinliyorum.
.zihin boş durmuyor. zihin bir bakıma şeytanın fısıltıları. insanoğlu şeytanı her zaman rahatsız etmiştir. hiç boş durur mu : ) .zihinden gelen konuşmalar şeytana, kalpten gelen konuşmalar meleğe aiti. o yüzden hangisi şeytandan, hangisi melekten ayırtetmek için konuşmaların faydalı, faydasız; olumlu , olumsuz olmasına bakmalı. meleğin konuşmalarını farkedince, o konuşmaları izleyip , ona göre davranırsa, o konuşmalar artar ve başarılı, mutlu olabiliriz.
nefesimiz bize Allah'tan. nefesi kirletmemek çok önemli. nefes nasıl kirlenir? tabi ki olumsuz düşüncelerle. nefesi temizlemek mümkün. nefes çalışmalarıyla olumsuz düşünceleri dışarı atmak.zikir çalışmaları yapmak. nefes temizlenmeye başladığında :(tekrar kirletmeyerek) daha mutlu oluyorsunuz, insanları takmıyorsunuz, olanı olduğu gibi öyle olması gerektiğini kabul ediyorsunuz.
karşılaştığımız insanlar bizim yansımamız. aslında hepimiz kollektif bir rüya içerisindeyiz. neden bu insan bana kötülük yaptı dememiz yanlış .o kişi bizim yansımamız. aynaya bakınca kimi görürüz? tabi ki kendimizi. karşımızda ki insan da bizim aynamız. ona bakınca kendimizi görüyoruz. o zaman demeliyiz ki , bu insan bana bu hatayı yaptıysa, demek ki ben de geçmişte başkasına benzeri bir hata yaptım. bunu farketmezsek, aynı hataları yaparız ve bir gün çok daha kötü bir olayla karşılaşırız ki anlayalım.
hatalarımızın farkına varıp, o hataları bir daha işlemezsek, frekansımız düzelir ve kendimize uygun frekanstaki insanları hayatımıza çekeriz. çünkü benzer benzeri çeker kuralı var. insan, fıtratına uygun insanı sever. sevdiğiniz insanla da arkadaş olursunuz.
zihni susturmak çok önemli. bu konuda beni dingin savaşçı filmi etkiledi. motive edici bir film. zihnin olumsuz konuşmaları bitince, sosyal fobi diye bir şey kalmaz. selamlar .
seniha. isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla