Cevap: Hayatım renksiz gri tonunda inan bana hayat çok kısa. insanlar neden terkeder biliyor musun? hani böyle çook eski zamanlarda bir çoban düşün. çok değerli,çok mükemmel bir hazine görürler de, dikkatlerini çeker. beğenirler,severler belki biraz. ama bir süre sonra hiç bir değeri kalmaz onlar için. neden? çünkü hiçbiri bilmiyor elmasın ne şartlarda meydana geldiğini,ne kadar değerli olduğunu aslında. her neyse istediğim gibi anlatamadım ama neyse :D bu hayatta hayallerini,umutlarını başkalarına değil kendine bağla sadece. sımsıkı bağla hemde. bırak başkaları tutunsun senin ipliğine sen değil. kendini değerli hissedecek şeyler yap mesela. her zaman herkeste aynı etki aynı psikoloji olmayabilir elbet. ama kendini ara, kendini keşfet. git çık dışarı nefes al. ağaçlara bak. gökyüzüne bak. düşün. ne kadar gereksiz ve basit bir dünya olduğunu, bunca basitlik arasında aslında hiçbir şeyin büyüttüğün kadar olamayacağının, aslında istediğin zaman çevrendeki bütün mutluluk enerjisini tık! bir parmağınla becerebilirsin aslında. kalk bir resim kursuna git ya da ne bileyim enstrüman öğren. ya da başka bir şey, kendini keşfet. dünya gerçekten kısa aslında ve çoook değerli. ama senin kadar değil. müzik dinle bol bol. telkinleri dinle. ya her şey kendinde bitiyor benim sana söyleyeceklerim sadece bunlarla sınırlı. lütfen yapma bunu, inan bana ben de çok zor dönemler geçirdim. her şey senin elinde. kendine saygı göster, kendine değer ver. bu dünyaya bir can olarak gelmişsen eğer bunun da var bir hikmeti. değerlendir bunu. |