Cevap: Nur'lu Günlük Oğlak burcu dedin orada dur. Yorma kendini hayatta her şeyi eleştirmek ve mükemmel olmak aynı zamanda mükemmeli bulmak için. Elinden gelenin en iyisini yaptığında mutlu olacaksın. Eleştiri oklarını kendine çevir. Olduğun gibi kabul et ve sev kendini sonra değişim gelir. Terazi nereden çıktı bilemedim. Terazi gibi eğlenceli ve dengeli olabilirsin kıyısından köşesinden etkileniyorsan. Her şeyin iyi yönünü alabilmek lazım.
Yaptıklarının sorumluluğunu alıp tüm sonuçlarına katlanabiliyor musun? Sadece olduğun gibi ol. Ama olmak istediğin bene de ulaşmak için yol al. Değişmek mümkün. Ama acele etme her şey adım adım ve zamanı var. eteri kadar farkında isen seçtiğin şeylere dikkat et.
Duygularını bastırma. Duygu farkındalığı geliştir. O duyguların temelinde yatan nedenleri keşfetmelisin. Farkındalığın bence en zor adımı bu. Ama bu da imkansız değil. Niyet et. ve Gerçekleştir. Sana inanıyorum. Bundan sonrası top sende senin çabandadır.
Öncelikle kendini sen seveceksin. Sonra diğerleri seni sevse de olur sevmese de ama genelde severler. Sevgisizliği de yaşadım. Sevgi selinde boğulduğum da oldu. Ama kendimi sevmezem ilerleyemezdim. Sana sen lazımsın kimse değil. Diğerleri illa ki olur. Bnecillik, narsitlik değil dediğim kendini olduğun gibi kabullenmek hatalarında, günahlarınla, sevaplarınla... Kendini en iyi şekilde tanımak bu.
İli,şkiler konusunda çok yol kat etmen o olumsuz inançları da değiştirmen gerek. Kime neye yeteceksin. Sen olduğun gibi yeterli ve değerlisin. Mutlu olmayı hak ediyorsun. İstediğin kişiyi mutlu edebilirsin. Sen seçebilirsin. İstersen seçilen de olabilirsin. Seçmek sorumluluk almaktır.
Ben aldım ve çok da mutluyum. İyi ki ben onu seçmişim. İyi ki biz birbirimize sahibiz.
İlişki konusunda çözmen gereken şeyler var.
Ve Cemal Süreyya'ya malesef katılmıyorum. Erkek her zaman erkek rolünü yitirmeden başka rollere bürünebilir. Kadın da aynı şekilde. Ne evlilik ne çoluk çocuğa karışmak siz yine iki sevgili gibi olabilmelisiniz. Sadece ikiniz kadın ve erkek olarak var olabilmelisiniz hayatınızda. Ve gitmesi gerekiyorsa gitmelidir hayatından gerekiyorsa kalsın ya da gereksizse göm gitsin. |