Alıntı:
Ihlamur Nickli Üyeden Alıntı
Evet hiç sormayın hep konuşuyor hiç susmuyor :) Olumsuz düşünceye o kadar alışmışız ki iyi bir şey olduğunda ardından mutsuzluğun ne zaman geleceğini sorar olmaya başlamışız. Ne kadar yanlış bir düşünce. Takıntılar yiyip bitiriyor insanı.
Ama yine de sizler iyi ki varsınız :) |
Benimde başım dertte onunla. Ama inşallah aşacağız. Belki sorun bizimle alakalıdır. Sürekli insanlar tarafından olumsuz eleştirilere maruz kalmak bir zaman sonra bu bilinç altımıza yerleşiyor. Bilinç altımız öyle kabul ediyor. Sonuçta sorgulamadan ne versen alıyor dirensede bir yere kadar. O yüzden insanların ne düşündüğünü önemsememek tüm olumsuz yorumlara kulaklarımızı kapatmak en iyisi. İnsanlar neden olumsuz konuşuyor biliyor musun ? Kendi yapamadıklarını belkide cesaret edemediklerini başkasında gördükleri için. Mesela bir kaç gün önce yeni aldığım bir eteğimi giymiştim. Arkadaşımla buluşmaya gidiyordum. Çok mutluyum. Sonra bir an 2 tane komşumuzun bana baktığını gördüm. Biri gülümsüyordu biride nefretle bakıyordu. Yüzlerinden bariz belliydi. Sonra düşündüm de gülümseyen sürekli böyle etek falan giyen bir insandı hatta ne güzel olmuşsun tarzı şeyler söyledi çok mutlu oldum. Nefretle bakanda kapalı bir kadındı. Lütfen yanlış anlamayın asla tesettüre karşı bir eleştirim yok hatta tesettürlü insanları çok seviyorum :) Kendi giymediği için yada günah olduğu için belkide öyle bakımştı. Ben bu olayın bir çok örneğini gördüm. İnsanlar bizim onlar gibi olmamızı istiyorlar bu da bizi kötü etkiliyor. Olumsuz düşüncelere sahip olmamızı tetikliyor. Mesela aldatılmış bir arkadaşımızın asla erkeklere/ kızlara güven olmaz demesi gibi. Ama başkalarının düşüncelerini önemsememeyi öğrenmeliyiz çünkü bu hayat bizim.
Bu platform o kadar güzel ki çok iyi çok güzel insanlar var burada sizde iyi ki varsınız :)