Cevap: Siz olsanız ne yapardınız? Merhaba tengin.
Kendine olan güvenin gittikçe azalmış. Eşin en yakının ve ondan biraz destek, sevgi, şefkat görmek istiyorsun. Bu çok doğal. Eğer o sana biraz destek olsa başaramayacağın hiç bir şey yok değil mi?
Hepimiz dünyaya şanslı olarak açmıyoruz gözlerimizi. Bazılarımız neye sahip olacaksa kendi çaba göstermek zorunda kalıyor. Belli ki yorulmuşsun. binlerce endişen var kafanda. Ama sakin ol lütfen. Eşinin peşinden koştukça o senden kaçar bu çok normal bir şey. Yepyeni bir başlangıç yapmaya ne dersin. Şuan işin var mı?
Önce kendine güven çalışmaları yap. Kendine güvenen insan bir başkadır. Etrafındakiler ona saygı duyar bu adam bir şeyler biliyor der. Para ile ilgili kaygıların var ise parayı bollukla çek telkinini satın al. Ben telkinlerden çok fayda görmüş birisi olarak tavsiye ediyorum bunu sana. Çünkü ne zaman başım sıkışsa. İşte battığım nokta bu dur desem. Beni kurtaracak telkini buluyorum ve alıyorum. Mucize gibi yırtıyorum o olaydan da. Bir de sen kendine güvenemezsen kim sana güvenebilir ki?
Ego güçlendirici, suçluluk telkinlerini kesinlikle dinle. Tavsiyeme uyarsan parayı bollukla çek telkininide al ve dinle. Birde kendine biraz zaman var. Hemen pes etme. Her şeyin bir anda olmasını bekleme. İste, olmuş gibi davran hayal et ve olsun. Çekim yasası hakkında bilgi sahibi değilsen araştır öğren, insanların tecrübelerini oku. Bu sana güven ve umut verecektir. Şuan dipte olduğunu düşünüyorsun değil mi? İşte bu senin tavan yapman için bir fırsat. Eski seni geride bırak. Araba, ev hepsi alınır. Yanındaki insanlara dikkat et. Eşini çok seviyorsun. Eşin arabası olsun istiyor değil mi? Arabası olmasını istiyorsa onu kendi almalı. Senden beklememeli. Arabanız olmasını isterse beraber alabilirsiniz. Lütfen bunu bir düşün.
Eşini geri kazanabilirsin. Bu senin elinde. Biraz eşine de zaman vermelisin bence. Biraz kendini geri çekip dışarıdan tarafsız bir şekilde olayları izleyebilirsin. Birde gülümse olur mu? Sabah uyandığında ilk işin gülümsemek olsun. Zorla da olsa. Çünkü psikolojik olarak bir gün nasıl başlarsa öyle biter.
Kendine bir pano yap. Üstüne sahip olduklarım yaz. İstediğin evin ve arabanın fotoğraflarını panoya yapıştır. Sürekli görebileceğin bir yere as. İnsanlar çıkar, saçma falan dese de sakın çıkarma. Böyle dursun. Bir süre sonra sen kendin onu çıkarmak isteyeceksin zaten. Olmayacağı için değil. Zaten bilinçaltın onlara sahip olduğunu kabullenmiş olacak. Sen onu bir yere kaldıracaksın. Sonra bir gün bir bakmışsın o eve arabaya sahip olmuşsun. Ama o panoyu unutmuşsun. Eski eşyalarını karıştırırken birden gözüne çarpacak ve çok şaşıracaksın. Zaten istediğin eve ve arabaya çoktan sahip olmuşsun. Süreç işliyor. Düşüncelerimiz ile yaşayacağımız olayaları kendimize çekiyoruz. O yüzden olumlama yap. Farkındalık çalışmaları yap. Düşüncelerinin farkında ol. Kafanda o hep konuşan ses senin kontrolünde olsun. Artık kontrolleri eline almanın zamanı geldi.
BEN SANA GÜVENİYORUM YAPACAKSIN!!! |