Bu değişik kısaltmalara sinir oluyorum.Özellikle anlamını bilemeyince.Nedir bu eft mesela elektronik fon transferi mi?EMDR'nin ne olduğunu öğrendik.
Önceki mesajımda dediğim gibi tengin sen eşinin ailesine yakın oldukça bu sorunları yaşayacaksın. İmkanın varsa en azında muhit değiştirmeni tavsiye ederim.
Yazmışsın. Sen orada yalnızsın eşinin etrafında ise koca bir ordu var.Seni teskin edecek , savunacak kimse yok , eşini fişekleyecek kişi çok.Bu durum aslında öncekine göre daha zorlu bir durum.Ben ikinizin ailesinin de memlekette ya da yaşadığınız yerde olduğu düşünüyordum.
Araya mesafe koymazsan bu sorunu devamlı yaşayacaksın.Bu sorunu ya başka şekilde aşacaksın.Kıskançlığı bir şekilde silip atıp bu uyaranları görmezden geleceksin ve mutlu olacaksın.Belki mutluluğun eşine de yansıyacak bilemem.Dediğim gibi eğer sözel anlamda dolduruyorlarsa bunu önlemenin tek yolu uzakta olmak.Elbette eşin bu dolduruşlara ben eşimi böyle seviyorum diye cevap verebilir.Bu da neticede bu durumu kapatır.
Dünyada ne yaşamlar yaşanıyor.İnsan elindekilerle mutlu olmasını bilmeli.
Madem Alanya dedin benim askerde bir devrem vardı.Silifkeli ama Alanya'dan evli.Alanya'ya hep gidiyorlar ama Ankara'da yaşıyor arkadaş Avukattır o da.Bana bir hikaye anlattı. Alanya'lı olması lazım bu kişi.Arkadaşın arkadaşının babası.Çok zengin bir insan sadece petrolü var o bile yeter para basan bir adam.Petrolün gelirini de söylemişti ama gece nöbetinde yaptığımız bir muhabbettir.Aklımda değil.Bunun yanı sıra bankada 4.5-5 milyonu olan bir adam.(belki fazladır geçmiş gün)Bu adam batıyor ama nasıl?
Bu ülkede batmayan veya batmayacak tek iş benziklikçi ya da petrol olmaktır.Fiyatlar düşünülünce.Zaten en son 2010 lardan çok önce devren satılık bir yere bir milyon istiyorlardı.Neyse
Pahalı zevkleri vardı diyor arkadaş.Mesela dünya kupasını izlemeye hangi ülkede yapılıyorsa o ülkeye giderdi.Tüm maçları tribünden izlerdi ama onu batıran şey kefillik oldu.Özellikle kredi çekimlerinde arkadaşlarına çok kefil oldu.Arkadaşları gitti misal 1 milyon çekti.Gitti çekti.Böyle bir sürü arkadaşına kefil oldu.Banka ödeyemeyince ondan tahsil ediyor parayı.Böyle böyle dört beş arkadaşın kredi borcunu o ödüyor.Hala daha dediği o ödeyemeyince benden niye alıyorlar parayı.Böylece bankada ki paraların çoğu gidiyor.Hal böyle olunca petrole de ipotek geliyor.En sonunda petrol de gidiyor adamın tabi yaşam tarzı da değişmemiş.Kredi verme huyundan vazgeçmemiş mesela bu olaylar bir gün olmamış arkalı olaylar.Yaşam tarzı değişmemiş.
En sonunda tamamen iflas ediyor.Arkadaş özel üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı diyor.Belki baba parası yiyeceğim diye hesaplar yapıyordu şimdi babasında nefret ediyor bile olabilir.Sen yirmi yaşına kadar zengin yaşa sonra baban batsın ve zorluklar çekmeye başla.
Bu arada diğer çekirdek inanç görüşmesi nasıl geçti.