Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2016, 02:05 PM   #247 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen

Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Telefonla Çekirdek İnanç Bulma Çalışması

Evet maalesef bir onaylanma isteği var.Her şeyi aile ile iştişare ederim onların fikrine uymaya çalışırım.

Şimdi şimdi ama yine de karar senin diyerek çekiliyorlar.Bende nasıl karar benim diyorum içimden.Hayatımda her şeye müdahale ettiniz , kulp buldunuz.Şimdi ister istemez onaylamayacağınız bir şeyi nasıl yapayım.

Çok kararlı olduğum şeyleri zaten sormaz yaparım ama insan o desteği hep arıyor.Sen yap biz arkandayız demesini istiyorum insanların.Hayır denilince surat yapılınca üzülüyorum ama İnş'Allah zamanla aşacağım.

Yine de şükrediyorum insan hep kendisini görüyor.Dışarıdan baktığı şeylerin zahirine kanıyor. İşin içine girince bazı şeyleri görüyor.

Beraber atandığımız bir arkadaşım var.Bize göre aşırı tutumluydu.Ben Ege'de (Maalesef böyle bir bölgemiz var.Biraz tarih bilenler Ege diye bir deniz olmadığını ve böyle bölge olamayacağını bilirler.) çalıştığım için biraz paragöz olduklarını gördüm.Ben de ona yoruyordum.

Evlenmek için para biriktiriyordu.Biz öyle biliyorduk.Hani yemek yemeyen bir arkadaş.Gerçi o başka şekilde söyleniyor ya neyse.

Bize göre en az 40000 biriktirmiş geliyor.Sonra kazın ayağının öyle olmadığı ortaya çıktı.Parayı ailesine göndermiş , ailesi parayı yemiş veya başka işler için kullanmış sadece beş bilezik parası (22 gr 22 ayar ) para biriktirebilmiş.Onları da bozdurmuş dolar almış.

Evlenmiyorsun sana kız bulamadılar mı dedim.Bir ara düşünüyordum şimdi vazgeçtim dedi.Babama araba almayı düşünüyorum.Altına sıfır golf çekeceğim dedi.Ailesi yanında çok para bulunmasın diyor o da neredeyse beş-on lirayla geziyor.Bizde onu yaptık ama ben 30-40 lira aşağısında para taşımam.Alışık değilim ama genelde elli-elli veya yüz-yüz çekerim.O na acil para gerekebileceğini söyledim ve zaman beni haklı çıkardı.

Şimdi bu arkadaş para hesabı yapabiliyor ama para kullanmasını bilmiyor.Yirmi yedi veya yirmi sekiz yaşında.Üç sene sonra evlense (bu gidişle zor) tamamen şok yaşayacak.Bağımsız karar veremiyor kız iyi huylu değilse çok çektirir.Her şeyin en ucuzunu alacağım diye uğraşacak.

Ev arkadaşı olan arkadaş evlendi o kadarını söyleyeyim.Elma almayalım ne gerek var ben elma yemiyorum.Diğer arkadaş ben yiyorum diyemiyor.

Ha bende para kullanmasını bilmiyorum sadece biriktiriyorum.Para harcarken elli kere düşünüyorum ama kimseye sormuyorum.Bu parayla ne yapacağım ki modundayım.Hiç ihtiyacım olmadı o kadar meblağa.

Düşünüyorum da şimdi şimdi.Ben bu şartlarda nasıl bağımsız karar verebilirim diye.Neredeyse her şey hazır geldi.Yap dediler yaptık ye dediler yedik.Yanlarında olsam yine müdahale ederler ama o kadar müdahale etmiyorlar ama o çocuklukta yaşadığımız deneyimler hakikaten bugünümüzü şekillendiriyor.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla