Cevap: Yeni üye oldum merhabalar Bahsettiğin ilaçlar hafif anti depresanlar. Paxtil ve paxterayı sosyal fobide bir nevi cesaret hapı gibi verdiklerini duymuştum.Kişi özellikle daha girişken , dükkana girmekten korkmayan , ne olacak kavgada ederim ağız burunda kırarım ya da bizim ki kırılır.Ne olur sanki. (kimilerinin kavgaya girmeye cesareti yoktur mesela)Şeklinde cesaretleri geldiğini okumuştum.Ayrıca reçetesiz satılan ilaçlar bildiğim kadarıyla.
Dilderal da işlevi heyecanı bastırmak olan biri ilaçmış.Ekşi sözlükte şurda burada çok okudum.Burada yazmıyor ve telkinleri yeni dinliyorken ciddi araştırdım.Hekime gitmeyi ilaç yazdırmayı düşündüm hatta randevu filan aldım.Ailem işin ucunda ilaç olacaksa gitme dediler.Maymuna çevirecek seni , aşırı uykulu gezeceksin vs.
O dönem dirençler fazlaydı hayattan zevk almıyordum hatta namaz kılarken bile sanki kuru ekmek yermiş gibiydim.Çok yavandı her şey.Sonra bahsettiğim relax çayını içmeye başladım ve o beni rahatlattı.
Telkinin içerisine eklenen fazladan farklı bir cümle yoksa süresi çok fark etmiyor önemli olan o telkini günde ve toplamda kaç saat dinlediğin. |