Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-04-2016, 10:19 AM   #5 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen

Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: çok ilgimi çekti toparlandım bende geldim :)

Kpss şu ana kadar gelmiş en iyi sistem ama en mükemmel sistem değil.Elbette açıkları var.Şu an da o açıkları zorlayarak kurumlar bu sınavın dışında kalmaya çalışıyor.Şahsım adına ya da mesleğim adına bildiğim en iyi örnekleri kara yolları ve dsi idi.Onlara da Danıştaydan durdurma kararı çıktı.

Aslında kıyaslama yapmıyorum sadece bir örnek vermiştim.Mesela benim eniştem Fransız kendisi ile konuşmamızda biz Fransa'da bu kadar çok çalışıp karşılığını alamadığımız bir durum bilmiyorum diyor.Özellikle öğretmenlik için çalışan kız kardeşim ve kuzenim için bu yorumu yapıyor.Yurt dışında herkes akademik eğitim almıyor ama almasa da karnı doyuyor ve mutlu oluyor.Akademik eğitim alanlarda eğitimlerine uygun işlerde yollarına devam ediyorlar.Yüksek lisans ve doktorayı bir türlü anlamlandıramıyor.Profesör olmayacaksan ne gereği var o lisans mühendis diplomasının her şeye gücü yetmesi gerekir diyor.

Maalesef bir kağıt parçası hükmünde olduğunu anlatmak üzücü oluyor.

Finlandiya eğitim sistemi ilginçmiş şahsen bende yaşayarak / yaparak öğrenmenin faydasına inanlardanım.

Maalesef ışığı gören böcek gibi üşüşerek meslek tercihi yapıyoruz.Müzik öğretmenleri kpssden 55 le atanıyormuş hücum , meteroloji mühendisleri 60 la atanıyormuş hemen yaz birinci tercih , habire sağlık personeli alınıyor oğlum yaz hemşirelik.

Hiç bir şey olamazsa öğretmen olsun mantığı yüzünden öğretmen fazlamız var.Bir ara sınıf öğretmenliği puanı hukuk puanına eşitti. PDR ise bir tık üstteydi.

Hint eğitim sisteminin yüz numara olduğunu iddia etmiyorum ama uygun fiyatlı eğitimleri var.İngilizce konuşma oranı çok yüksek.Dil eğitimi için uygun bir alternatif.Eee Wee Hindus are hardworking persons gibi biraz değişik ve komik bir aksanları var.Bunun üstesinden gelebilirseniz gayet cazip.

Güney Kore için de aynı şeyleri söylüyorlar ama Kore daha pahalı olabilir.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla