Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-04-2016, 11:17 AM   #10 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen

Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Telkinler tek başına işe yaramaz

Telkinler mucize değil elbette. Pilot olmak istiyorum isimli bir telkin olsa hadi bütün havacılık müfredatı fısıldanıyor olsun yanında " uçmak benim en doğal halim , uçarken kuşlar kadar özürüm " gibi telkinlerle besleniyor olsun sizce 21 gün sonra ppl (hususi pilot lisansı) basılacağını düşünmek hata değil midir ?Bir sene dinleyince ATPL + tip eğitimi verilip hop Türk hava yollarında yardımcı pilot olarak işe başlayacağını düşünmek boş hayalden öte değildir.

Telkinler sizin düşünce kalıplarınızı kırıyor.Misal kızın gözlerinin içine bakıp gülümsersem benim ondan hoşlandığımı düşünürler hoşlanmadığım veya sıradan bir kızın gözlerinin içine bakmayayım gibi bir düşünce kalıbın varsa kızlarla muhatap olurken yüzünü yere asıyor ve gözünü kaçırıyorsan telkini dinledikten sonra kendini kızın gözlerinin içine baksam ne olacak sanki derken buluyorsun.Seçim senin ister git kızın gözlerinin içine bak istersen aynı şekilde yaklaşmaya devam et.Ben uzun müddet harekete geçmeden duracağını düşünmüyorum.

Diyelim ki böyle bir telkin var.Tuğla kadar eğitim kitaplarını zaten bu telkinlere teorik olarak yükleyebilirsiniz ama bu telkini dinlemek size ezber yapma etkisi gibi bir etki yapar.Bu nedenle sadece rahatlatıcı cümleler var.Siz kendinizi ertesi gün bir uçuş okulu araştırırken bulacaksınız.Maddiyat planları yapacaksınız.Kendinize bir yol seçeceksiniz ve bu yolda sonuna kadar devam edeceksiniz.

Ben evi arabayı ipotek ettirip aileme kredi çektirip bu eğitimi alabilirdim.Bir yere kadar karşılardı (babam şiddetle karşı çıkardı vs onlar ayrı konu).Ben üzerine gitmedim ucu bucağı belirli değildi.Ailem tüm varlığını riske edermiydi. Geri dönüşü olacaktı maddi anlamda muhakkak ayrı konu ama ben biraz durumu ayrıntılı bildiğim için boş ver dedim.

Realite ile hayaller bir değil.Ticari pilot lisansı olması size iş getirmiyor.İş bulurken de sıradan bir Türk vatandaşından farkınız yok.Öncelikli tercih edilecekler var mesela.

Diyelim ki bir telkin olsun ben o gazla ailemin altından girip üstünden çıkacağım.Örnekleri var çünkü memuriyetten ayrılıp birikmişi ve evi satıp uçuş eğitimi finansmanı yapanlarda var.Cesaret biraz gaz işi herkes sana başaramaz sektördeki engelleri aşamazsın derken hayır yapacağım diyebilme işi.Bir de bu kadar şeyi riske etmişken haliyle endişe olacak ve bu meslek en çok rahat olunması gerektiren bir iş kolu.Bu konuda işe yarayabilir ama uçağı telkinler uçurmaz , sen uçurursun.Benim görüşüm bu yönde.Ne kadar çatışman ne kadar güçlü negatif inancın varsa bu süreç de o kadar yavaş olur.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla