Cevap: “Dilediğini iste ve sana dönsün” Usui Reiki »
Alternatif Reiki »
Danışmanlıklar »
Chakra – Aura »
Testler »
Bilgi Kütüphanesi »
Haftanın Programı
Video Galeri
Bolluk ve Bereket Videosu »
Online Market
Gizlilik Politikası
Hizmet Koşulları
Reiki ve İslam
Reiki ve İslam
Reiki herhangi bir din yada inanç sistemi değildir. Her dinden insan tarafından kullanılan bir enerji tekniğidir. Her ne kadar reikinin herhangi bir dinle ilgisi olmasa da bazen reiki dine aykırı mıdır soruları ile karşılaşabiliyoruz. Bu konuda dünyada herhangi bir din aliminden gelen bir fetva var mı diye araştırdık ve Kanada Toronto İslam Enstitüsü’nde kıdemli öğretim görevlisi ve İslam alimi Şeyh Ahmed Kutty’nin reikiyi inceledikten sonra verdiği fetvayı bulduk. Fetvanın çevirisi aşağıdadır.
REİKİ VE İSLAM
Aşağıdaki bu e-mail Müslüman kardeşlerimizin yararına hazırlanmıştır.
Reiki konusunda, özellikle sembollerin kullanımı, inisiyasyon ve uygulamaları hakkında kafam karışıktı ve İslam’ın ruhuna aykırı olduğu ve inançlarımıza ters düştüğü konusunda endişeliydim. Böylelikle birkaç ay önce bir web sitesi aracılığıyla ‘Ulema Konseyi’ne sorumu ilettim. Bugün cevabı geldi. Akıllarında bu gibi endişeleri olanlara referans olması için bir kopyası (sorumun ve cevabımın) eklenmiştir. Cevabın gayet olumlu olduğunu ve endişelerimin yersiz olduğunu göreceksiniz.
Cevabı aşağıdaki web sitesinden bu kodu kullanarak (BWPFUB) doğrudan görebilirsiniz.
Teşekkürler & saygılar
Zubair Baig
1. Sayın Bay,
Esselam-ı Aleyküm. Reiki, 1900’lerin başında Mikao Usui tarafından yeniden keşfedilmiş bir Japon şifa sanatıdır. Bu, bir çeşit ellerle enerji tedavisidir. Tedavi uygulanırken inancımıza aykırı hiçbir konsept yoktur. Ancak, Budha’nın fikirlerinden türetilmiş gibi gelen inisiyasyon şekli ve tedavi öncesi bazı sembollerin kullanımı beni rahatsız etmektedir; her ne kadar Reiki’yi Allah’a olan tam inancımla uygulasam ve hiçbir türlü Budha’nın öğretileri olmasa da. Daha ziyade, herhangi birine tedavi uygulamadan önce Allah’a dua edilmesini ve hastanın iyileşmesini her zaman sadece Allahtan umulmasını söylemektedir. Reiki uygulamasının İslam öğretileriyle herhangi bir etkileşimi olup olmadığını bana bildirebilir misiniz lütfen.
Teşekkürler & saygılar
Allah Hafiz,
Zubair
Müftü Grubu
Cevap:
Ve Aleyküm Esselam ve Rahmatüllahi ve Berekatü
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
Tüm övgü ve şükürler Allah’a aittir, huzur ve lütuflar onun Elçi’si üzerinde olsun.
Sevgili İslam Kardeşim, sağlam bir inanç ve imanını yansıtan sorun için çok teşekkürler. Allah, Müslümanlara, hayatın tüm yönleri kadar İslam’ın öğretilerini öğrenmek için de bilgili kişilere rücu etmelerini emreder.
Sorunuza cevaben, Ontario, Kanada’daki Toronto İslam Enstitüsü’nde kıdemli öğretim görevlisi ve İslam alimi Şeyh Ahmed Kutty şöyle der:
“Bahsettiğiniz uygulama türü İslam’da kabul edilemeyecek herhangi bir işlemi içermediği ve Allah’tan başkasından şifa niyaz olunmadığı taktirde bu uygulamaya İslam’ın karşı geleceği hiçbir şey yoktur.
Aslında Peygamber (SAV) bizlere, herhangi biri kardeşine herhangi bir şekilde yardım edebiliyorsa tereddüt etmeden bırakın yapsın diye öğretmiştir. Bu sebeple, eğer Reiki faydalı bir tedavi olarak bulunmuşsa bir Müslüman onu kullanmakta tereddüt etmemelidir.”
Ayrıca, önemli Müslüman alim, Alberta, Kanada’daki Calgary Camii İmamı ve Riyad, Suudi Arabistan’daki Kral Saud Üniversitesi eski profesörlerinden Şeyh Muhammed İkbal Nadvi şunları ekler:
“bu şifa yöntemlerinin iki yönü vardır:
Bir yandan, bazı tecrübe ve bilgiyle vücudu fiziksel ve zihinsel olarak şifalandırırlar. Ancak diğer açıdan, bu gibi uygulamalar bazen batıl inançlar dahil diğer dinlerin pek çok inancını içinde barındırır.
Böylece, eğer bir Müslüman bu yöntemleri ustaca kullanıyor ve vücut şifası bilimini ideolojiden ayırabiliyorsa bunu kullanabilir, aksi takdirde kullanılmamalıdır.”
Hala daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa bizimle irtibata geçmekten çekinmeyiniz. İrtibatta olunuz. Allah hepimize doğru yolda rehberlik etsin!
Yüce Allah en iyisini bilir.
Fetva Editörü:
W. Shihab |