Cevap: firdevsin degisim gunlugu Başınız Sağ olsun.Zor bir durum.
Yeni evli yaşı benden bir kaç yaş büyük bir meslektaşım üniversitedeyken o doktora yaparken sınav gözetmenim olan iş ve okul arkadaşım yeni doğum yaptı ve maalesef çocuğunda kötü huylu bir tümör var.Doğuştan kanser ve sanırım kemoterapi görecek.Çok zor bir durum.
Gebeliğinde ne yaptı tam bilemiyorum ama normalde sigara içerdi.Sigara , alkol ve uyuşturucu gebelikte çocuğu çok ciddi manada etkiliyor.
ÖSS hazırlıkta dershanedeki bayan biyoloji hocamız arkadaşlarından bahsetmişti.Karı koca doktor olan ikili günde dört beş paket sigara içermiş.Toplamda on paket gibi bir rakam yapıyor.Gebe olunca sigarayı bir gün bile boşlamıyor bu ikili.Kimsenin sözüne kulak asmıyorlar.Sonunda bebek dünyaya geliyor ama (aklımda kaldığı vaziyette anlatıyorum) mutasyona uğramış bir vaziyette. Çocuğun ya göz bebekleri yok sadece bembeyaz gözleri var ya da göz kapakları bile açılmamış vaziyette dünyaya geliyor.
On üç sene önce bu hikayeyi dinlediğimizde hepimiz şok olmuştuk.
Sigaradan haz etmiyorum.İçen erkeklerden genel anlamda haz etmiyorum.bayanlardan ayrı haz etmiyorum.Çekirdek inanç değil belki ama sigara içen bayanlar bende direk Ahu Tuğba imajı oluşturuyor.Çocuklukta filmleri çok meşhurdu.
Bana bazen birilerini öneriyorlar evlilik için.Öneri de demeyelim de yakıştırma hatun kişi fosur fosur sigara içiyor.Dile getirince bırakır diyorlar.Ben inanmıyorum.Bir insanı değiştirebileceğini düşünerek evlenmek yanlış bir düşünce.Otuz yaş üzeri bir bayanın da sigarayı ben dedim diye bırakacağına inanasım gelmiyor.Ben pasif içiciyken yaşadıklarımı biliyorum.Sigara bırakıldı diye hop sağlıklı mutlu olunmuyor birden.
Erkeklere bile alerjim olduğunu anlatamıyorum.Belirli bir doz sonrası burun tıkanıklığı ve baş ağrısı (sinüsler doluysa).İnadına içenler mevcut.
Kimilerine göre kıla tüye çok takılıyorum.Anneme kalsa hayrına biriyle evlenmem lazım.(Gerçi sigara mevzusunda en azından aynı düşünüyoruz)
Nereden nereye geldik neyse. |