Cevap: YARDIM !!!: SUÇLULUK Telkini - Olumsuz Etkiler - Eleştirmek vb Benim tahminim bunun suçluluk telkini ile alakası yok.Bu değişimin belirtisi.Değişmenin de bir bedeli var.Daha önceden etliye sütlüye karışmayan insanların yanlışlarını önemsemeyen ya da önemseyen ama kırılmasınlar diye kimseye bir şey söylemeyen bir yapıdan (tabiri caizse pasif bir insandan) birden artık biraz daha az tahammüllü bir insan haline geçiyorsunuz bu süreçte insanları uyarmaya , yaptıklarının yanlış olduğunu söylemeye başlar bir duruma geçiyorsunuz.(tabiri caizse aktif bir insana)
Forumda buna benzer çok hikaye var.
Sevin ya da sevmeyin aktif insanların her işe karışan insanlar olduğunu görürsünüz.Her konuya müdahil olurlar daima yorumları ya da bilgileri vardır.İnsanları yönlendirmeye çalışırlar.Her şey onları ilgilendirir daima inisiyatif alırlar.
Basit bir Orta Doğu ülkesinden bir anda süper güç olmaya benziyor.Pek çoğumuz ABD ,Rusya ,İngiltere Almanya ve Fransa gibi ülkeleri sevmiyor.Aslında doğruları da yanlışları da var bu ülkelerin.Osmanlı hüküm sürdüğü zamanda onu sevmeyenlerde vardı.
Maalesef herkes beni sevsin dediniz mi yaya kalıyorsunuz.Tüm insanları mutlu etmek diye bir şey yok.
Bu durumdan anladığım kadarıyla en yakınlarınız etkileniyor.Bu durumu siz de kontrol edemiyorsunuz.Haliyle tepki çektiğinizi düşünüyorsunuz.
Umursadığınız insanları kırmamak için sanırım biraz çalışmak gerekiyor.O kadarını bilemiyorum.
Burada kontrol manyaklığından bahsetmiyorum.Bunu yetersiz öz güvene yoruyorlar çünkü. |