Eğer fiziksel bir yatkınlığınız yoksa saydığınız şeyler depresyon için çok değerli tedaviler.Sarı kantaron hem yağ hem çay olarak çok faydalı.Ben faydasını gördüm ama bazen bir olay yaşarsınız veya gömdüğünüz bastırdığınız şeyler gün yüzüne çıkar ve sizi alaşağı etmeye çalışabilir.O zaman çay (doğadan relax bazen melissa) ve direk yağ kullanıyorum.
Dua da çok etkili ama öyle iki dakika edilenlerlerden değil öğle namazından bile uzun süren ve içinde esmalar olan dualar çok değerli onları iliğinizde hissediyorsunuz.
Ayrıca bir emeliniz olsun korkmayın kırk yaşından sonra şampiyon olan insanlar var altmış beş yaşında sergi açan insanlar var.Bunlar sizi hayata bağlar.
Babam zamanında bir hikaye anlatmıştı.Her mahkuma bir kap ve kaşık verilirmiş.Mahkumlar zindanda kapını yemek almak için kullanırmış ama kaşığını tünel kazmak için kullanırmış.Yönetim bunu bilirmiş ama müdahale etmezmiş duvarlar çok sağlammış.Mahkumlar günün birinde mahpustan çıkarmış ama tünelden ama kapıdan o kaşık onlara ümit olurmuş.Tünel kazmayan veya kaşığını kullanmayan veya kaptıranlar kafayı yer ve buradan çıkamayacağım düşüncesine kapılırmış.Bu mahpuslar çıldırır veya r edermiş ve bir daha gökyüzünü göremezmiş.
Önemli olan kaşık ya da tünel kazmanız değil sizi hayata bağlayacak bir ümidiniz olmasıdır.Kaşık olarak neyi kullandığınız size kalmış ama o zindandan kurtulacaksanız sıkı bir azme ve ümide sahip olmalısınız.
Bu arada bir Yusufelili olarak 25'i fark etmedim değil.