Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2016, 11:48 PM   #7 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Bana bir yol gösterin

Eğer daha önce demediysem hoş geldin.

Söyleceğim şeyler klişe gibi gelebelir.Klişe basmakalıp demek ama pek çoğumuz genellemelere uyduğumuz için aslında çoğu klişe işe yarıyor.

Birincisi mutlu olmak için hiç kimseye veya hiç bir şeye ihtiyacın yok.Önüne bir şeyler koyma , yarın olsun mutlu olurum arkadaşım olsun mutlu olurum , sevgilim olsun mutlu olurum.Elbette bunlar seni mutlu eder ama kendini koşullandırma.Bunlara sahip olmadan da mutlu olan insanlar var.Anı yaşamak lazım.

İkincisi evet bir kursa yazıl.Sosyalleşebilmen için önemlidir.Öyle fitnesse git demeyeceğim.Gidersen özgüvenin gelir sosyalleşirsin belki ama hatun kişileri bulamayabilirsin.O yüzden halk oyunları tarzı (Artvin yöresi öneririm) kurslara gidebilirsin.Mücadele sporlarını öneririm.Müsabık olmayacaksan boks ve kickboks olabilir.Karate , taekwando , wus hu da olabilir.

Bu arada terapi bana yaradı herhalde.

Üçüncüsü psikologlar hekim değildir.Sadece tıp fakültesi mezunu hekimler ilaç yazabilirler.Psikologlar dört yıllık psikoloji mezunu olan ve psikoterapi eğitmi alan kişilerdir.Ayrıca eğitim fakültelerinin psikolojik danışma rehberlik bölümü mezunları zaten terapi eğitimlerin okurken alırlar.Neyse terapistin ister psikolog ster psikolojik danışman olsun sana ilaç yazamaz ama bazen çok bilindik ve reçetesiz bazı anti depresan ve yatıştırıcıları önerebilirler.Toplumda maalesef o bilinç oluşmasa da aslında terapiste gitmek gayet normal bir şey.Eğer okulunun medikososyal tesisi varsa psikolojik danışmana gidebilirsin.Biraz yoğun olabilir ama ücretsiz olacaktır.Ha en önemli şeyi söylemedim.Hekim olan psikiyatristlerdir bazıları psikoterapi eğitimi alıp ilaçsız terapi de yapabilirler.

Dördüncüsü bir profosyonele danışma noktasında kesinlikle tereddüt etme.

Beşincisi kitap okumak çok güzel bir şeydir herkese tavsiye ederim ama belirli bir müddet sonra senin sosyalleşme kabileyetini azaltır.Bunu bir 500 kitabı devirince anlıyorsun.Birde Saint Euxpery'in güzel bir sözü var.

Evren bize kendi hakkımızda bütün kitapların öğrettiğinden daha fazlasını öğretir. Çünkü direnir bize. İnsan engelle boy ölçüştüğü zaman tanır kendini. / Antoine de Saint Exupery
Altıncısı kendini beğenmen gerekmiyor ama kendinden nefret edemezsin bu kendine olan öz saygınla ilgili eğer öz saygın yoksa öz güven geliştirmen çok daha zor olur.Ayrıca insanlar sana kendine verdiğin değer kadar değer verir.Kimsenin sana senden fazla değer vermesini bekleme önce sen kendine değer ver.



Bilmem sever misin bu tarz ama şarkı sözleri bu duruma uyuyor.Gün sonunda aynaki sen sana daha sert vurur.Biz ayna önünde çalışırız mesela WT yi .Aklımda geldi (bu şarkı çıkmamıştı ya da ben dinlememiştim) aslında hepimiz kendimizle savaşıyoruz tıpkı ayna ki aksiyle dövüşen bir dövüşcü gibi.

Bu gecelik bu kadar. KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla