Cevap: firdevsin degisim gunlugu Ben bir insanım, hata yapmak, insanca bir özelliktir... Bende insan olduğum için hata yapma potansiyeline sahibim, hata yapabilirim... ama aynı hatayı tekrarlamamaya kesin kararlıyım...
Kendinin en iyi arkadaşın olarak sen... Aynadaki aksine bakıp gülümseyerek...
Merhaba arkadaşım... iyi ki varsın demelisin..
Kendinin en iyi arkadaşın olarak sen....
Hayat sana meydan okuduğunda... Kendi arkanda durmalısın ve kendine cesaret vermelisin...
Ve kendine ....( noktalı yerlerde kendi ismini söyleyebilirsin)
...............Haydi eyleme geç!!!
.............Yaparsın!!! Başarırsın!!!...demelisin...
Kendinin en iyi arkadaşı olarak sen...
En ufak bir başarıda, kendine iltifatlar etmeli, övgü dolu sözler söylemelisin...
.............aferin sana, iyi bir iş çıkardın!!!...
...........bu işi de harika bir şekilde hallettin!!!!...
............Kendinle gurur duyabilirsin!!!...
Kendinin en iyi arkadaşı olarak sen....
Başkaları seni reddettiğinde, kendini kabul etmelisin...
Ve kendine
............... başkaları senin için ne düşünürse düşünsün..... ben seni seviyorum..seni olduğun gibi seviyorum ve kabul ediyorum... ve sana değer veriyorum demelisin....
Kendinin en iyi arkadaşı olarak sen....
Zor günlerde, kendine Kıştan sonra İlkbaharın geldiğini hatırlatmalı, ve böyle anlarda bulutların arkasındaki güneşin varlığını göstermelisin....
Ve kendine...
............... sen bununla başa çıkabilirsin...Sen bunun bir değil..bir çok çözümünü bulursun... hayat devam ediyor...demelisin...
İnsanın yanında böylesine iyi bir arkadaşı olduğunu hissetmesi ne kadar güzel değil mi?
Eğer öyleyse....
Kendinle, kendini destekleyebileceğin...Kendini çok seveceğin, kendine değer vereceğin, kendine saygı göstereceğin bir arkadaşlık kur...
Evet doğru okudun... Eğer sen..kendinle çok iyi bir arkadaşlık kurmak istiyorsan...Kendini daha çok sevmeyi, kendinden hoşlanmayı ve takdir etmeyi, olabileceğinin en iyisi Olmak adına...kendini asıp kesmeden eleştirmeyi öğrenmelisin..
Kendimi daha çok nasıl sevebilirim???
Mükemmel değilim...
Bir yığın hatalarım ve zayıf yönlerim var...
İnsan böyleyken kendini sevemez...
Sen hiç mükemmel olan bir insan tanıdın mı???
Kendini sevebilmen için önce tüm hatalarından kusurlarından arınman gerektiğini kim söyledi????
Gerçek şu ki...
Hiç kimse ve hiç bir şey mükemmel değildir... ama... her şey ve herkes tüm eksiklikleri, noksanlıkları, hataları ve güzel tarafları ile mükemmeldir...
Kendini tüm hatalarınla, eksikliklerinle ve zayıflıklarınla kabul et... ama olabileceğinin en iyisi olmak için de gayret et...
yapman gereken tek şey bu...
Sen eşsizsin... Sen mucizesin...Bu dünyadaki hiç kimse sana bire bir benzemiyor.... sen iyi olan ve daha az iyi olan yönlerinle Orijinalsin...
İçinde keşfedilmeyi ve ortaya çıkarılmayı bekleyen, Bir çok yetenek ve özellik var...
Tek ve benzersiz olduğun için Kendinle iftihar et...
Ve kendinin en iyi arkadaşı SEN OL.. |