Cevap: firdevsin degisim gunlugu 1) İşe, “Seni seviyorum, öfkem; seni seviyorum İçimdeki Çocuğum” diyerek başlayabilirsiniz. Bu kadar rahatsız edici ve faydasız bir duyguya neden seni seviyorum demeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Çoğu kez kendimize karşı aşırı derecede eleştirici davranırız ve içten içe çoğumuz sevilmeye layık olmadığımıza inanırız. Temizleme eylemi, nesiller boyunca birikmiş olan acıya saygı gösterir. Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum; temizleme sorumluluğunu tamamen siz üstleniyorsunuz, bununla birlikte hiçbir şekilde suçlama, yargılama, kınama, yafta yapıştırma, zorlama yok; yalnızca sevgi ve kabullenme var. Bu cümle, şu andaki sonuca yol açan koşulları ve bu “anıları” taşımak zorunda kalan İçinizdeki Çocuğu sevgiyle kabullenmenizin ifadesidir.
Bu sevgi ifadesi, gerçek anlamda, ta atalarımızdan gelen, DNA’mızda kayıtlı bilinçli ve bilinçdışı anıların arınması ve sevgiye dönüşmesi için kapıları açar.
2) Temizliğin bir diğer bölümü, “Özür dilerim. Lütfen bu öfkeye yol açan, bildiğim bilmediğim tüm sebepler için beni affet,” demektir.
Çoğu kez çiftler terapide o ana kadar çözmeyi başaramayıp biriktirdikleri birçok olayı ortaya getirirler. Çift terapisi sırasında terapistin onları dinlemesi, olayları ve birbirlerinin duygularını farklı bir açıdan algılamalarına yardımcı olur. Ancak bu süreç sırasında yaşanan acı ve üzüntüleri düşündüğümde, temizlik bu acı veren etkileşimlerden sonra yola devam etmek için öyle etkili bir yol gibi görünüyor ki!
3) Bu basit temizlik eylemi, “Öfkem ve İçimdeki Çocuğum, temizlik yapmama izin verdiğiniz için size teşekkür ederim,” diyerek tamamlanır. Gerçekte teşekkür etmemizin nedeni böyle düşünce ve duygularla ilişkili enerji boşaldığı zaman kendimizi rahat ve huzurlu hissetmemizdir.
Asıl güzel olan, kendi bilincimizde bir şeyi temizlediğimizde, bu anıyla ilişkili herkesi, her yeri, her nesneyi temizleyip arıtmamızdır. Bunun sonucunda Esine yer açılır, harika çözümler kendiliğinden ortaya çıkar. Açılan yer Sezgi ile dolar, hayatımızın amacını keşfeder, her an olmamız gereken kişi olma yolunda ilerlemeye başlarız. Bir çift olarak, hayallerimizin ötesinde işler başarabiliriz.
Kendimizi temizlemenin dünyayı da iyileştirdiğini görmek hiç zor değil. Aynı şeyi 13. yüzyılda yaşamış düşünür ve şair Mevlana’nın şu sözlerinde de görebiliyoruz: “Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum.”
Dış dünya, iç dünyamızın bir yansımasıdır. Eğer dünyamızda ayrılık görüyorsak nedeni ayrılığı içimizde taşıyor olmamızdır. İçimizdeki ayrılıkçı düşünceleri boşaltmak istediğimiz zaman ayrılığın artık dünyamıza yansıması gerekmez.
Eğer çocuklarınız, eşiniz, arkadaşlarınız veya toplumunuz hayatlarında ayrılık yaşıyorlarsa, kendi İçsel Ailenize odaklanın. Bu yansımaları dış dünyanıza çeken acaba içinizdeki hangi fikirler? Hayatınıza bu ayrılığı yansıtan düşüncenin ya da düşüncelerin temizlenmek için öne çıkmasını isteyin ve Birlik ve Sevgi ilkesiyle uyuşmayan böyle bir düşünceyi yaşattığınız için af dileyin. Kendi düşüncelerinizi temizlerken bu çalışmanın hayatınızdaki kişileri nasıl etkilediğini de gözlemleyin ve tadını çıkarın.
Bilge Havai yerlilerinin bize öğütlediği şeyleri şöyle özetleyebiliriz:
Düşünmeyi bir yana bırakın çünkü düşünmek eşyanın tabiatını anlama çabasıdır, unutmayın, bizim aklımız buna yetmez.
İçinizdeki Kutsal Güç’le temasa geçin; kendi ilahi tarafınızla bir çalışma ilişkisi geliştirin.
Düşünce, söz, edim ve eylemlerimizdeki hataların temizlenmesini istemeyi öğrenin.
Durumun çaba harcamadan ve eziyet çekmeden doğal bir şekilde gelişmesine izin verin.
Kendinizi Esine açık tutun.
Huzur, denge ve sevgiden zevk alın. |