Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2017, 03:30 AM   #8 (permalink)
kozmodans
Teğmen

Tesekkür: 107
29 Mesajinıza toplam 38 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
kozmodans is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kişisel Gelişmelerim

Keşke onları facebook’tan çıkarabilecek bir şeyler yapabilsek!..

Keşke onları facebook’tan çıkarabilecek bir şeyler yapabilsek!.. Sanırım Facebook, Twitter, Instagram insanların en temel ihtiyaçlarının bir kısmını sahte de olsa tatmin ediyor. İletişim, önemsenme, değerli olduklarını hissetme, dünya ile bağlantıda kalma, merak, rekabet… Bir bakıma seslerini duyurma (ben burdayım, ben varım) fırsatı veriyor…

Üstelik tüm bu imkanlar istedikleri an cepleri kadar yakınken gerçekten zamanla daha da kalıcı bir etki yaratabiliyor, alışkanlık halini alıyor. Bazen bir bakıyorsunuz herkes ellerinde telefon facebook’ta, ruhen herkes bambaşka yerlerde ve cismen dekor haline gelmişler. Sohbetler bile kesintili.. Whatsapp’ta koyu muhabbetler. Bu biraz olumsuz bir tespit oldu sanırım

Ama bu durum bir şekilde çözülebilir bence. Ki yavaş yavaş da olsa insanların sosyal medya araçlarının ihtiyaçlarını gerçekte karşılamadığının, sorunlarını çözmediğinin farkına varacaklarını düşünüyorum. Yavaş yavaş da olsa bu mutlaka olacak.. Şoku atlatanlar ve sorunlarının çözümünün dışta değil kendi içlerinde olduğunu anlayıp çözüme ulaşanlar bir şekilde onların dikkatini çekecekler. Belki ilk başlarda “Onlar benim yaşadıklarımı yaşamadı. Kimse benim çektiğimi çekmedi. Tabi onların tuzu kuru.” diyecekler.

Ancak içlerinde gerçekten kurtulma isteği olanlar çıkacak ve kendi serüvenlerinin kahramanı olacaklar. Yaşamlarının, yaşadıklarının, hissettiklerinin tek sorumlusunun kendileri olduğunu anlayacaklar. Olmaları gereken tek kişinin kendileri olduğu, ilk sevilecek kişinin kendileri olduğunu, kendi değerlerini bilmenin ne kadar önemli olduğunu anlayacaklar. Kendi değerlerinin farkına vardıkça ve kendilerini sevdikçe, başkaları tarafından sevilme, değer görme ihtiyaçları azalacak. Hatta başka insanlar tarafından da daha çok sevilip, değerli görüldükçe anlayacaklar gerçeği. Koşulsuz sevgi’nin ne demek olduğunu asıl o zaman anlayacaklar. Özsevgiye sahip olunca, sevilmeyi beklemeyecekler, sevildiklerinin dışarıdan onaylanmasına ihtiyaç duymayacaklar. Özsaygı ile dolu olunca sevilmeye layık olduklarının, değerli oldularının başkaları tarafından onaylanmasını beklemeyecekler.

Keşke onları facebook’tan çıkarabilecek bir şeyler yapabilsek!.. Her insan sevilmeyi hakeder. Her insan değerlidir. Her insan özeldir. Sevmeli insan; önce kendini. Değer vermeli herkese, kendinden başlayarak. Kimsenin parmak izi, göz rengi’nin tonu ve deseni aynı olmadığı gibi, her insan eşsiz ve özeldir. Yer yüzüne benim gibi biri gelmediği gibi, sizin gibi kimse de gelmedi ve gelmeyecek. Aşağıdaki olumlamaları her gün en az 21 gün tekrarlayın. Deneyin. Mümkün olduğunca, yapabildiğiniz kadar içselleştirmeye inanmaya çalışın. Günler geçtikçe daha inanarak söylediğinizi, daha kolay olduğunu göreceksiniz.
  • Kendimi olduğum gibi seviyorum.
  • Kendimi onaylıyorum.
  • Kendime değer veriyorum.
  • Ben değerliyim.
  • Her zaman güvendeyim.
  • Ben kendim olmaktan memnunum.
  • Ben şimdi Mutluyum.
  • Ben şimdi huzurluyum.
  • Her zaman olumluyum.
  • Pozitif enerjilerle doluyum.
  • Bedenim, zihnim ve ruhum uyum içinde.
  • Hayat bana hep iyi ve güzel şeyler sunuyor.

Alıntı: Keşke onları facebook'tan çıkarabilecek bir şeyler yapabilsek!.. | İlk Dalga Net
kozmodans isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla