Ökse otu çeşitli hastalıklara iyi gelmesi ve sağlıklı yaşam amacı ile kullanılması açısından oldukça önemlidir. Diğer şifalı bitkiler gibi ökse otunun da çayı yapılarak tüketilir. Ülkemiz de bu otlar açısından oldukça zengindir. Dört bir yanında farklı iklimler görüldüğü için her bölgede farklı bir bitki örtüsü vardır ve dolayısıyla her bölgenin kendine özgü otları bulunur. Ökse otu da bunlar arasında yerini almıştır.
Burç ağacı, Gökçe Ağacı, Haşişet-üd-ik , Çekem, Viscum, Gui ve Mistletoe gibi isimlerle de anılan ökse otu parazit olarak yetişen bir bitki türüdür. Genel olarak Türkiye, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk’ta yetişen ökse otunun insan sağlığı için birçok faydası bulunmaktadır.
Yapılan araştırmalar ökse otunun tümör oluşumunu engellediğini tespit etmiştir. Ancak dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus var ki, ökse otunun sadece yapraklarıyla yapılan çayı tüketilmelidir, meyvesi asla yenmemelidir.
Bilgihanem