Sevgili 01nisan, bahsettiğin yöntemle ben de ilk kez burada karşılaştım o nedenle fikrim yok ama kişisel gelişimle ilgili düşüncelerim şöyle; evet bu yol zor ve meşakkatli bir yoldur. Çoğumuzun zannettiği gibi sadece pozitif düşünmekle ya da kitaplar okumakla aşılmaz. Üyelerin makale ve yazıları bölümünde "tinsel öğretileri doğru kullanıyor muyuz" konulu yazımda da bu konuya değinmiştim. İstersen bir göz at. Bilinçaltımızı temizlemek hipnoz, terapi vb.nin yardımı olmadan zor bence. Kendi kendimize başarabileceğimiz şey ise farkındalığımızı geliştirmektir. Kendimize ve başkalarına karşı nesnel bakış açımızı ne kadar geliştirirsek farkındalığımız o derece artar. Ama nesnel olabilmek de çok kolay değildir. "En kötü özelliğim çok iyi niyetli olmam" diyen pek çok kişinin olduğu bir toplumun çocuklarıyız biz ve bilirsin toplumların da bir hafızaları vardır. Hiç kimse " en kötü özelliğim yalan söylemek" demez bizim ülkemizde
Bir de belirttiğin gibi, bir kişisel gelişim yöntemini veya öğretiyi tam olarak özümsemeden pek çok alanla uğraşmak da bölünme ve başarızsızlığa yol açabilir. Bu fikirlerimden olumsuz bir yargıya varmanı istemem sadece biraz gerçekçi bakıyorum. Kendini tanımak, kabul etmek ve sevmek işin zor kısmı ve başarının ilk adımı. Zoru başardıktan sonraki kısım ise yine meşakkatli ama bir o kadar zevkli ve kolay olacaktır. Sevgiler...