11-11-2008, 11:06 PM
|
#86 (permalink)
|
Redflowers
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: awayy'in günlüğüne hoşgeldiniz!! Alıntı: stubborn Nickli Üyeden Alıntı
ama kurdugumuz cumleler okadar onemlıkı bunu atmaman gereklı..evren yaydıgımız sınyaller cumlelerden geçiyor..sıkkınım..dedıgınde o dusunceye tamamen uzerınde tutyorsun...ya mesela ben işe geç kalmak istemıyorum demek bile..olumsuz bır cumle..ben işe geç kalmayacagım demek gereklı..demek ıstedıgımı sanırım tam anlatamam dım canım..yanı sıkkın oldugumuz zamanlar tabıkı oluyor ama bunun uzerınde durdugumuzda duzelmemız dahda zorlaşıyor haksızmıyım?? ben 1aydır gerçekten cok sıkıntılı zamanalr geçiriyorum ama bunu kendıme farklı yonlerde gosterıorum yanı o sıkıntının benı yenmesıne ızın vermıyorum... | Ben işe geç kalmayacağım da olumsuz bir cümledir,olumlama gerçekten bir sanattır ve çok ince gözden kaçan detaylar içerir.İşe geç kalmak istemiyorsan 'ben işime daima zamanında giderim' demek olumlamanın ta kendisidir.
Sıkkınlığın üzerinde durmak evet enerjimizi tüketebilir,ama onu yok saymak var olmadığı ve bir daha olmayacağı anlamına gelmez.Aksine kuvvetlenerek hayatımıza tekrar tekamül eder.Bunu yok saymak yerine bununla ilgili o anda kendimize bazı sorular sormak ve çözüm yolları üretmek kalıcı bir etki yaratır.
-huzursuzluğumun sebebini biliyor muyum?
-tetikleyen şey ne?
-bunu en aza nasıl indirgeyebilirim?
-bunu hayatıma etki etmeyecek hale nasıl getirebilirim?
gibi sorular örnek sorulardır.
Kendini kandırmak demek bir yalana göre yaşamak demektir.Eğer değişimlerimizin kalıcı ve faydalı olmasını istiyorsak kendimizi ve yaşadıklarımızı olduğu gibi kabul etmek ve buna göre çözümler bulmak gereklidir.Bilinç altımız bizden kanıt ister,madem huzursuzluğunu sıkıntını yok sayıyorsun o halde neden ağlıyorsun diye sorar ya da niye üzgün duruyorsun.Bizim amacımız kendimizi olmayan bir şeyi varmış gibi kabullenmek değil,olmasını istediğimiz şeyi hayatımıza sokarak gerçek mutluluğu ve huzuru yaşamaktır.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Sevgiler.
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |
| |