Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2007, 09:12 AM   #2 (permalink)
cnb
Üsteğmen

Tesekkür: 0
62 Mesajinıza toplam 113 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cnb is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Saç Koparma Bozukluğu Video

Triotillomani, benim de 10 yıldır muzdarip olduğum bir hastalık, uzun süren ilaç tedavisinden sonra toparlanmaya başladım. Şunu belirtmem gerekir ki ,hiç de hafife alınmayacak bir hastalık. Ortaya çıkma nedenleri : Özellikle gelişim çağında ruhsal açıdan aşırı derecede yük altına girme, öfkeyi dindirememe vs. Tırnak yeme, sivilceleri sıkma, deri koparma vs. niteliğinde bir rahatsızlık olmakla birlikte, hastaların en çok rahatsız olduğu konu ,bu belirtmiş olduğum hastalıklar gibi doğal karşılanmamasıdır.Depresyon eşliğinde seyreden bir rahatsızlık olmasının en belirgin nedeni belki de budur. Hastalar bu rahatsızlıklarını paylaşmak konusunda her zaman çekimser olurlar. Hele bir de bayansanız, hastalığı saklamak da, paylaşmak da büyük bir yük haline gelir. Hastalığın kendisiyle baş etmeye çalışmaktan çok, onu saklamaya çalışmak ve sorulara cevap vermek yıpratıcıdır.Çünkü kazara birileri öğrenirse, deli olduğunuz bile düşünülebiliyor maalesef.
Bu rahatsızlıktan muzdarip olan varsa, ben az çok alt etmiş biri olarak deneyimlerimi zevkle paylaşabilirim.
Sağlıcakla kalın
cnb isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla