Ynt: TAŞ TEDAVİSİ ben zaandamda yasiyorum yani amsterdam uzagiz sanirim ama cogaliyorsak buliusma yapalim ha ne dersin:) yurt disi bulusmasi diye baslayalim. ben burda hobi olarak dervislikle ugrasiyorum. dervis yogasi ve dervis semalriyla. bir ara uzun zaman ama cok uzunnnnnnnnn zamnalr tarotla ugrastim ama cok ugrastim baktim tarot beni esir almis bunlari cope atim ama gene geldielr bende a;ldim onlari turkiyeye goturdum ve biraktim bir evde. inamiycaksin ama onlar geldiler buraya esime istek istedim o civarda evlendim ve o kisi dmeiski burda kagitkarini unuttu giderken bunlarida gotur. neyse geldiler ikiside. bende biri vardi surekli gelip fal baktiran dedimki ona gel buraya busekilde bakiliyor isyte dedim al sen bak kendi kendine dedim ama asla getirme bana geri dedim gelmek isteyecekler dedim gercekten ya. kiz tellefon acti ben sana geliyorum dedi bana daha goster kagitlari daha anlat dedi hic gelme deidm kapiyi asla acmiycam oyleikle tarotan kurtuldum. kizi gordum kiz pazarci olmustu orda koley iocin ozel taslar satiyordu. bnakl nerden nereye bacicim. bulusma duzenleyelim birbimriz ebilgilerimiz aktaralim ha ne dersin?
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |