Dalgalanma süreci benim de yaşadığım bir süreçti...Konunun başında da belirttiğim üzere aslında bu normal bir süreç..
Ben neredeyse son 1 senedir iyi hissediyorum ve dalgalanma sürecini yaşamadım..
Mutluluk hissine bir süre sonra alışılıyor ancak yine de mutluluk hali farkedilir derecede devam ediyor.
Tabii ki dış etkenler kendi içsel konuşmalarınız da çok önemli...Bunlardan ne kadar etkileniyorsunuz.İçsel konuşmalar ve çevreden gelen etkiler çok mu olumsuz?Bunları azaltmak gerekiyor...
Telkinlerden ego güçlendirici topluluk konuşma ve sosyallik telkinlerinin yanırısa başkalarının düşüncelerini önemsememe ve koruma kalkanı olarak bir liste yapmanızı önerebilirim...
Alıntı:
karakuru Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba Atakan bey eger degerli vaktinizi cok almayacaksa bana cevap yazmanizi cok isterim.. Ben 6-7 ay evvel sitenizi kesfettim ve hemen sucluluk duygusu ve ego scriptlerini dinlemeye basladim ilk günler bir sey farketmedim desem yeridir ama sonra bir sabah mp3 playerimle beraber ormanda yürüyüse ciktim üzerimde bir hafiflik olustu ilik rüzgari ve günesi hissedebiliyordum cicekleri,otlari,suyu hayatimda daha evvel hic görmemis gibi görmeye basladim ve icimden birseyler kopmaya caglamaya basladi hayatimin en mutlu ve huzurlu anlarini hicbir neden yokken yasamaya basladim mutluluktan delirecek gibiydim sanki gökyüzünden bir güc bana bir seyler hediye ediyordu bu kadar kuvvetli bir duygu hic yasamamistim ve artik yasayacagimida sanmiyorum , bu olayi takib eden haftalar giderek enerjim düsmeye basladi ve sonra müzikler bana etki etmemeye basladi günde 10 saat dinlesemde bir sikinti ve huzursuzluk durumu oluyor ilk günlerdeki mutlulugu bulamiyorum sizce ne yapmaliyim bir kac ay ara vermeyi denedim oda fazla ise yaramadi sizden ve tecrübeli üyelerden yardim istiyorum lütfen o cenneti bir daha yasamak istiyorum bana yardim edin... |
Alıntı:
yelizim Nickli Üyeden Alıntı
atakan bey bende dinleyeli iki hafta oldu...:)genelde ii hissetsemde kendimi ailemle bir konuda tartışırken bazen beklediğim tepkileri verip değiştiğimi hissederken, bazen de birden öfkeleniyor sesimi yükseltiyorum onlardan da hep aynı tepkiyi alıyorum.buda beni üzüyor aslında.bir gün inanılmaz enerji doluyum.çok nadir de olsa arada birden tüm enerjim çelikmiş gibi hissediyorum.....umarım ilerde bu gel gitlerde olmaz. |
İlk etapta öfkelenmek normaldir.Biz bunu yayın salınımına benzetmiştik.Suçluluk duygularından kurtulunca tepkileriniz artar.Bu tıpkı bir yayın salınımı gibi bir süre sonra dengeye oturur.Senelerce kendimizi suçlayıp içimizde bıraktığımız bastırdığımız tepkiler ortaya çıkabilir.
Benzer şekilde ben de ilk aylarda daha tepkiliydim sonra bu tepkilerim dengeye oturdu...