Ben böyle bir insanın sadece bir işaret olduğunu düşünürdüm,düşün-düm.
Bu insanla karşılaşmam demek O'na tüm sıkıntımı yada en yakın arkadaşıyla aramda geçen problemleri ona aksettirmem için bir sebep demek değildir.
O sadece ben sakin sakin bir yerlerde gezerken aslında içimdeki şeyleri halletmem için orada bulunduğumu,geçmişi yepyeni bir yerde bırakmam gerektiğini anlatır bana.Evime huzurlu bir şekilde dönmem için bir işaret.
Hiç bir insan negatif enerjinizi O'na boşaltmanız için gönderilmez size.O kişi bir denek ya da toplayıcı değildir.Negatifinizi O'na boşaltmanız demek aslında sizi negatifle besler,huzursuz olan kişi yine siz olursunuz.Her ne kadar aksini düşünsenizde...
Şikayetçi olduğunuz kişinin karşınızdaki için ne ifade ettiğini kestiremeyebilirsiniz.Önemli olan sizin içinizde yaşamış olduklarınızdır çoğu zaman,karşınızdaki kişinin paylaşımları değil.Böyle bir durumda arkadaşınızı ne kadar kötülerseniz kötüleyin aslında kötülediğiniz (ben genelde aynaladığınız demeyi tercih ediyorum çoğunluğun dediği gibi) kendinizsinizdir.Kendinizi anlatırsınız.Arkadaşınızın yaptığını değil sizin yaptıkları karşısında tutunduğunuz,aldığınız tavırdır başrolü oynayan.Kısacası SİZSİNİZDİR.
Anlattığınız anda bir pişmanlık oluşuyorsa da içinizde yine aynı olaya negatife geliyoruz demektir.Negatif enerji içinde en çok pişmanlığı ve suçluluk hissini barındırır.Siz bunu o kişiye anlatarak kendinizde mevcut olan enerjiyi çoğaltmışsınızdır,oysa karşınızdaki kişi için o (arkadaşınız) yine aynı yerdedir hayatında.Sadece sizi tanımış olur.
Böyle bir konuşmanın ardından eğer içimde az da olsa bir bencilliğim varsa eğer evet anlık bir rahatlama yaşardım herhalde.Orada tüm ağırlığımı bırakmış gibi hissedebilirdim.Evet anlattım ve oh be işte şimdi rahatladım diyebilirdim.Ama bu rahatlama sadece bizim kendimizi kandırdığımız gibi,anlıktır.Bir zaman sonra yine kafaya üşüşen düşüncelerle bizi tetiklemeye başlar.
Affetmek demek kesinlikle o insanı hayatına yeniden sokmak demek değildir.Affetmek zincirlerden kurtarır bizi.O yükü hafifletir,hatta zamanla yük denen bir şeyde kalmaz.Nötrleşir herşey.Bir şeyler yaşanmıştır,yaşanması gerekmiştir.Önemli olan bu yaşanılandan çıkarabildiğimiz derslerdir,karşı taraftan olan beklentilerimizi görmek,eksik olan yanlarımızı öğrenmektir.
Her yaşanılandan alınacak bir şey vardır.
Yeter ki öfkemiz gözlerimizi bürümesin,bizi kör etmesin.
Sevgiler.
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |