Ynt: Derya'nın günlüğü "Bir şeyin olmasını istiyorsanız, bütün evren size yardım etmek için harekete geçer"...Simyacı adlı kitapta geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam bu cümle.. o zaman pek üzerinde durmamıştım..herhangi bir cümle gibi okuyup geçmiştim .. kitabı da öyle.. Şimdi idrak edebiliyorum ne denmek istediğini...
Bir şeyin olmasını istiyorsak önce onu "eksiksiz" tüm ayrıntılarıyla hayal etmemiz gerekir...Bu inanmamızı sağlar.. Burada aslında kilit kelime "inanmak" Gerçekten inanmak gerekir.. Bir düşünelim, şimdiye kadar neler hayal etmedik ki..neler istemedik hayattan...Yeni yıla girerken herkes o yıl neler yapacağını hayal edip durur... Ya da herhangi bir zaman diliminde... yeni iş başlangıçlarında... yeni başlayan evliliklerde... hep şöyle deriz.. "bundan sonra"... "artık"...... vs.vs... boşlukları doldurabilir herkes kolaylıkla... :) değil mi? Ama maalesef bu söylediklerimize kendimiz inanmayız çoğu zaman... eğer yürekten istiyorsak, tüm kalbimizle istiyorsak... yanıyorsa içimizde biryer bu hayallerimiz için... işte o zaman evren harekete geçer....
Evren harekete geçer geçmesine de... elimize düşmesini beklersek o zaman çok bekleriz... Elimize fırsat geçer, biz o fırsatları doğru değerlendirebilirsek faydalı olur bizim için... yoksa fırsatlar elimizden uçup gider... Yani evrenle birlikte bizimde harekete geçmemiz gerekir... Şimdi bir fıkra geldi aklıma.. Kıssadan hisse yapalım :)
Kasabanın birinde imanı kuvvetli, ibadetini aksatmayan bir adam yaşar... Ve bir gün kasabayı su basar...sular yaşlı adamın evine doğru ilerlemeye başlar...Herkes panik içinde koştururken Yaşlı adamı görenler onuda çağırırlar...Yaşlı adam Allah'ın kendisini koruyacağını söyler... Sular yükselmeye başlar... bu kez kayıkla geçenler Adamı kurtarmak ister... Adam yine gitmez..."Allah beni korur" der inançla ... sular iyice yükselir adam 2. kata çıkar...bir kayık daha gelir adamı kurtarmak için.... Yine "Allah beni korur" der yaşlı adam... En sonunda kaçacak yer kalmaz... bir helikopter gelir adamı kurtarmak için... Adam yine siz gidin "Allah beni korur" der... VE ÖLÜR.....
Yaşlı adam Allah'ın huzuruna çıkar ve konuşur. 'Ben sana darıldım Allah'ım. Ben senin huzurunda yıllarca ibadet ettim..hep senden diledim ne dilediysem...,sen beni öldürdün.'der.
Allah da ona 'asıl sen kendini öldürdün.Senin için 2 kayık 1 helikopter gönderdim daha ne yapayım.'der
Aslına bakarsak, istediğimiz şeyler için fırsatlar elimize hep geçmiştir...değerlendirebilenler hayallerine kavuşmuşlar... değerlendiremeyenler de hep hayıflanmışlar..(bunlardan biri de bendim) ....
Şimdi çözdüm...:))
Sevgilerimle...
__________________ Zirvesine Göz Diktiğim Dağlara Bak...Ayağıma Takılan Çalılara Bak!!! |