sevgili shamanic abla.
bu olumlama konusunda bildigin gibi ben cok merakliyim ve elime gecen tüm bilgileri inceliyorum ve dün biseyin tam olarak daha farkina vardim.
benim icimdeki negatif düsünceler aslinda negatif birer resimden kaynaklaniyormus.yani mesela kötü bisey asadim ve bunun resminin kafamda tekrar ede ede bu resim otomatik olarark yerine oturdu ve kendiliginden calisiyor.
sen demistinki olumlama yaparken mesela kendime güvenmeyi hissediyorum olumlamasini yaparken bunu hissetemem gerektigini söylemistin, ama bir insan bu duyguyu tam yada cok az yasamissa bu olumlamayi söylerken nasil hissedecek.yani ben zaten bu duyguyu hissedebilmek icin olumlama yapiyorum.
ve bu hayal etme konusunda yani kafada canlandirmak galiba bunun asil ismi imgeleme oluyor.yani ben simdi olumlama yaparken mutlaka kafamda bir resmin mi olmasi lazim.yani olumlamami söylerken kafamda o anda bir hayal canlanmiyorsa bu etkisiz oldugunu mu gösterir.cünki kendine güven duygusunu pek tatmadigim icin neyi düsünecegimide bilmiyorum.
ama birkac kere oldu iyi biseyi hayal etmeye calismistim ve kendimi biraz olsun daha iyi hissetmistim.
eger imgeleme mecbur gerekiyorsa olumlama yapmak icin ozaman senin bana verdigin kendime güvendigimi hissetmeyi...seciyorum olumlamasina ben nasil bir hayal canlandirabilirim .
yani imgeleme olayini ögrenmek icin bu konuya nasil bir hayal kurulur.
bende aslinda hayal kurmanin gücünün ne kadar büyük oldugunu biliyorum bunun icin en basit örnek olarak cinselligi alirsak bu konu mesela hayal ile basliyor ve cok büyük reaksiyonlara yol aciyor bence buda hayal gücünün cok iyi bir kanitidir.
zaten yanlis bilmiyorsam hayal gücü irade gücündne her zaman daha güclüdür.
shamanic abla bana bir arkadas bir medtasyon önerdi bunu su sayfada paylasmistim.meditasyonda aslinda bir hayal gücü ile yapilan imgelememi.
pardon yine biraz fazla uzun oldu.Aslinda benim bilmek istedigim sey olumlamalari yaparken diyelimki birsey hissetmiyorum ve kafamda bir hayal kurmuyorum sadece okuyorum ozaman etki etmezmi? bu imgeleme sonradan olumlamayi yapa yapa kendiliginden olusmazmi?
selamlar
sevgiler |