19-12-2008, 08:37 PM
|
#45 (permalink)
|
Guest | Alıntı: ceren18 Nickli Üyeden Alıntı
awayyy ben oshonun meditasyon kitabını aldım kitabı okudum ama meditasyonlar çok uçuk geldi bana sessizce oturup zihin sesini susturmadan öte bilincini kaybetme kontrolunu kaybetme durumu var mesela bagıra bagıra sarkı söyle diyo bir meditasyonunda sonra sesli bi şekilde gülmemizi istiyo açıkcası evde annem babam oldugu için kontrolümü kaybetmekten korkuyorum zaten benim degişik biri oldugumu düsünüyolar iyice adım deliye çıkar alim allah sen oshonun meditasyonlarını yaptın mı??? | Çoğunu yaptım Ama anksiyete seviyem hafif yüksek olduğundan ne kadar layıkıyla yapabildim bilmiyom.. Benim yaptığım ilk meditasyon "gizemli gül"dü. 1 hafta boyunca gülüyor, 1 hafta boyunca ağlıyor, 1 hafta boyunca tanık oluyorsun. AMa dediğin gibi ev halkı ve komşuları rahatsız etmemek adına kendini frenliyorsun bu da meditasyonunu olumsuz yönde etkiliyor. Şehir dışında bi yerimiz olsa sırf meditasyonlar için kullanılsa, orda gönlümüzce delirsek.. Ev halkı ne derse desin boşver..Hatta deli demeleri daha iyi..DElidir ne yapsa yeridir derler kime karışmaz bi süre sonra sana Şöyle bir tavsiyesi vardı osho'nun. Mesela çok çekingen bi tipsin, az konuşan, duygularını ifade edemeyen, kendi kabuğunda yaşayan.. O zaman seçeceğin meditasyon katarsis içermeli. yani delirmeli, zıplamalı, dans etmeli tarzındaki meditasyonlardan.. EĞer gün içinde stresini atabilen biriysen, hareketli, enerjik, zıp zıp o zaman pasif olan meditasyonları yapabilrisin.. Tek tek deniycen hepsini... İyi mediler... Meditasyonlar uçuk olacak ki sarsılıp kendine gelesin di mi ama wave |
| |