Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-12-2008, 07:23 PM   #3 (permalink)
pofuduk
Çevirmen

Tesekkür: 80
190 Mesajinıza toplam 984 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pofuduk is an unknown quantity at this point

şu söze bayıldım:kendinin en iyi versiyonu olmak, kendini olduğu gibi kabul etmek ve eksik alanları geliştirmek...Kendin olmak zor bir süreç, bazen kendimizden istemeyerek de olsa, topluma uymak için ödün versek de,ortalamadan zaman zaman sapmalar olsa da, genel ortalamada belli bir değeri yakalamak gerekiyor kendin olmak adına.

Ama her zaman kendim olamıyorum, hele de senden daha güçlü biri karşısında, bazen insanı gerçekten zorluyor, bazen verdiğim kararları da sorguluyorum "bunu gerçekten istiyor muyum, yoksa başkası için mi?Bu başkasının tercihi mi?"bazen cevabı başkasının tercihi oluyor ama ben o tercihi kendi adıma yaptığımı sanıyorum...Bu sorunun cevabı "bu onun tercihi, bunu istemiyorum"sa hemen o karardan vazgeçiyorum...Aslında başkalarını mutlu etmek isterken, bazen içimizdeki özü öldürüyoruz...Mesela bazııları ailelerinin istediği bölümü okurlar ya da aileleri ne istiyorsa onu yaparlar...Gibi.Allah'tan ben istediğim bir bölümü okudum ve kararımda direndim.Kararımdan pişman değilim ama şöyle bir durum var, iş bulamıyorum...Ama yine de kendimi gerçekleştirdim, öyle ya da böyle...
pofuduk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla