Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-12-2008, 04:58 PM   #6 (permalink)
azime_1
Teğmen

Tesekkür: 180
78 Mesajinıza toplam 503 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
azime_1 will become famous soon enoughazime_1 will become famous soon enough

Öncelikle idrakına varmamız gereken bi noktaya dikkat çekmek istiyorum ki o da dinden konuşmamaya çalışmak: elbette ki din hassas bi konudur ve insanların inanıp inanmaması kendi hür iradelerindedir. Ama Kuran'ı Kerimin insan psikolojisi üzerindeki etkisi de, telkinin ,müziğin ya da vesair şeylerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri kadar nesneldir. Hatta bu etkiyi hissetmesi için bazen insanın bu etkilere inanması bile gerekmez. Alla'ın 99 isminin etkileri mesela sahip olduğu özelliği insan üzerinde inanmasa bile yansıtmakta bu yöndeki yetilerini geliştirmektedir.Bunun için insanların o isimleri tekrarı yeterlidir. İnanmak ise pekiştirici bir rol oynamaktadır.
Bi sözü gerçekten ben çok beğeniyorum. İnsanlar Allah demekten korktuğu kadar Allah'tan korksaydı dünya cennet olurdu diye. Gerçekten müthiş bir tesbit bence. Ama şunu yineliyorum. Asla ve asla diğer dinlerle kıyas niyetinde değilim sadece bunun psikolojik yanı üzerinde durmak istedim.
azime_1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla