Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-12-2008, 10:26 PM   #33 (permalink)
_link_
Teğmen

_link_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 8
18 Mesajinıza toplam 71 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
_link_ is an unknown quantity at this point

perilice58, teşekkür ederim canım.

01nisan,
Tatlım doğrusu hiç spor yapmadım. Zaten pek de sevmiyorum. İnsanın eğlenceli bulmadığı şeyleri uzun süre devam ettirebileceğini de sanmıyorum. Öyle zulüm altındaymış gibi de spor yapılmaz ki. Aslında fikir olarak hoşuma giden çeşitleri var. Mesela kickbox gibi. Tabi etrafta bu tip kurslar da olmadığından ben de sakin devam ediyorum hayatıma.

Telkin dinleme sürecinde diyet asla yapmadım ve yapmam da. Diyetten daha fazla şişmanlatan bir şey bilmiyorum. Kilo almak isteyen herkese tavsiyem diyet yapmaları.

Dikkat ettiğim tek bir konu var. Yemek için acıkmayı bekliyorum. Sonra da kendimi dinlemeye başlıyorum. Doyma sinyalini alana kadar yemeye devam ediyorum. Sinyal gelince de anında bırakıyorum. Toksam kesinlikle yemiyorum.

Şunu keşfettim. Eğer bedenimizin açlık tokluk sinyallerini takip edersek bizi asla yarı yolda bırakmıyor.
Örneğin geçen pazar evde çok sevdiğimiz yiyecekler vardı. Tıka basa yedim. Pazartesi günü ise karnım neredeyse hiç acıkmadı ve tüm gün boyunca iki gıdım bir şey yedim, o kadar.

Artı olarak, dondurmayı çok seviyorum. Her gün tatmadan duramam. Ben de Dia'dan Magnum After Dinner aldım. Her gün bir tane. Hiç kendimi kötü hissetmeden yapıyorum bunu.

Gün boyunca, tahıl, sebze, meyve, et, süt gruplarının hiçbirini ihmal etmiyorum. Gayet sağlıklı besleniyorum.

Fakat miktara gelirsek hepsinden çok az tüketiyorum. Yalnız, bu bilinçli bir tercih değil. Bunu tercih eden vücudum. İstediği şeylerden onu mahrum bırakmadığım ve kıtlık psikolojisine girmediğim için yoksunluk hissetmiyorum.
Böylece sonradan yemeğe saldırarak yaklaşmıyorum.
O kadar az yemekle dahi kolayca doyuyorum ve bedenim gereken diğer miktarı stoklardan yakarak incelmeme yardımcı oluyor.

Mesele bundan ibaret. Başka soruların olursa cevaplamaya hazırım.

Neşeli günler herkese...
_link_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla