1. Kendinize büyük boy vücut kremi alın
Büyük boy ambalaj hem fiyat hem de kullanım süresi anlamında daha avantajlı. Özellikle cildinize uygun bir krem kullanırsanız, cilt sorunlarınızın bir süre sonra büyük ölçüde iyileştiğini göreceksiniz. Ben Neutrogena’nın kokusuz vücut losyonunu çok beğeniyorum ve herkese tavsiye ediyorum.
2. Kremlenin!
Vücudunuzun her bölgesini aklınızdan olumlu afirmasyonlar geçirerek kremleyin. İşte benim afirmasyonlarım;
Yüz: Kalbimdeki sevgi ışıl ışıl yüzüme yansıyor. Herkes yüzümdeki sevginin güzelliğini görüyor.
Sol Omuz: Kendimi tamamen affediyorum
Sol Kol: Hedeflerime kolaylıkla ulaşıyorum
Sağ Omuz: Başkalarını tamamen affediyorum
Sağ Kol: Başkalarına hedeflerine ulaşmaları için yardım ediyorum
Boğaz: Ruhumu bu dünyada kolaylıkla ifade ediyorum. Ruhum bu dünyada her şekilde kolaylıkla ifade buluyor.
Göğüs bölgesi (sol): Kendimi çok seviyorum ve kendime karşı şefkatliyim
Göğüs bölgesi (sağ): Başkalarını çok seviyorum ve onlara karşı şefkatliyim
Göğüs bölgesi (orta): Seviyorum, seviliyorum. Kalbimden her yöne doğru sonsuz sevgi yayıyorum. Ve bu sevgi katlanarak bana geri dönüyor.
Karın bölgesi: Ruhumdan gelen gücümü kabul ediyorum. Başkalarına da güçlerini kabul etmeleri için yardım ediyorum.
Sırt bölgesi: Sorumluluklarımı zevkle bir hobi gibi yerine getiriyorum. En güvendim dayanağım kendimim.
Sakral çakra: Çok yaratıcıyım. Yaratıcılığımı her alanda mükemmel bir şekilde kullanabiliyorum. Yaratıcılığım kolaylıkla ifade buluyor.
Kalçalar: Tüm ihtiyaçlarım ve konforum, talep etmeme gerek kalmadan kolaylıkla karşılanıyor.
Sol Bacak: Hayatta emin adımlarla ilerliyorum. Hayatın akışına güveniyorum.
Sol Diz: Esneğim. Her duruma ve koşula kolaylıkla adapte olabiliyorum
Sağ Bacak: Başkalarına da hayatta emin adımlarla ilerlemeleri için yardım ediyorum. Hayatın akışına güvenmeleri için destekliyorum.
Sağ Diz: Başkalarına esnek olmaları için yardım ediyorum.Her duruma ve koşula kolaylıkla adapte olabilmeleri için destekliyorum.
Sol Ayak: Her zaman yere sağlam basıyorum. Güvendeyim.
Sağ Ayak: Başkalarının da yere sağlam basması için yardım ediyorum ve güvende olmaları için destekliyorum.
Saçlarınızı tararken/şekillendirirken: Hayatımı kolaylıkla düzenliyorum. Hayatıma istediğim şekli veriyorum.
Ben bu afirmasyonları Louise Hay‘in “Düşünce Gücüyle Tedavi” kitabından, Transformal Nefes terapisindeki noktaların anlamlarından ve içimden geldiği gibi uydurarak oluşturdum.
Sizler de kendi afirmasyonlarınızı yaratabilirsiniz. Ya da sadece tek bir afirmasyona odaklanabiliriz. Veya sadece “seni seviyorum ve bana verdiğin hizmet için teşekkür ediyorum” da diyebilirsiniz. İçinizden nasıl gelirse ve nasıl iyi hissederseniz öyle yapın. Yeter ki kendinizi sevme anlamında bir adım atın.
Her gün banyo yaptığımızı düşünürsek, banyo sonrası yapacağımız bu uygulamanın ne kadar hızlı etki yaratacağını tahmin edebilirsiniz. Özellikle da kremlenme sonrası kendinizi kucaklayıp öperseniz acayip iyi hissedeceğinizi garanti ederim:)
Bazılarımız için aynaya bakarak “seni seviyorum” demek bile oldukça zor iken, kendine sarılıp öpmek biraz fazla gelebilir. Özellikle erkek okurlar buna önyargılı yaklaşabilir. Halbuki şöyle de düşünülebilirsiniz; Bu dünyada bizi en çok sevmesi gereken kişi kendimiz olmalıyız. Ve bu sevgiyi fiziksel, zihinsel ve ruhsal seviyede bir bütün olarak ifade etmeliyiz. Kremlenme fiziksel seviyede, afirmasyonlar zihinsel seviyede ve hissettiğimiz olumlu duygular ise ruhsal seviyede çalışarak bütünlük oluşturacaklardır.
Kaldı ki, sizi kimse görmüyor ve dolayısıyla da kimse sizi yargılayamaz. Bu sizin mahreminiz. Kendinizi doya doya sevmekte özgürsünüz.
Yukarıda sizlerle paylaştığım metodu, çeşitli şekillerde uyarlayabilirsiniz. Aklıma ilk gelen uyarlama “spiritüel banyo”:) Banyoda bedeninizin her bir bölümünü keselerken yukarıdaki afirmasyonları aklınızdan geçirebilirsiniz:)
Aklınıza gelen başka uyarlamalar yada bildiğiniz başka yöntemler varsa lütfen paylaşın. Veeee kendinizi sevin, daha çok sevin, çok çok sevin:)
“Ne üstün zekâ, ne hayal gücü ne de her ikisi beraber, bir dâhi yapmaya yeter.
Sevgi, sevgi, sevgi.. İşte bu dehanın ta kendisidir.”
Wolfgang Amadeus Mozart ya ŞİMDİ, ya HİÇ... | Farkında Yaşa!