03-05-2007, 06:40 PM
|
#34 (permalink)
|
Çevirmen
Tesekkür: 0
109 Mesajinıza toplam 249 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Hedefleriniz Neler
Kant deduces, "since the dictates of my will derive their force from my will itself and this is beyond the confines of space, the act by which I declare myself owner of a thing makes me the owner, even if I do not hold it physically" (Durkheim, p.133).
"The strongest moral claim I can make on my property is that I created it" (Smedes, p.194
Kant’ın çıkarımı şöyle immiş arkadaşlar…çok net hissediyorum belki yılların getirdiği alışkanlılkla burada kantı..yani benim isteklerim irademin bana yüklediği durum verdiği emirler veya(nefsin istekleri diyelim) güçlerini ancak sadece gene benim istegiğim ta kendinden alırlar..yani en derinde gene benim isteklerim ona güç veren..ve bu boşlugu mekanı kaplayan her şeyin ötesinde..kendime ifade ettiğim veya beyan ettiğim her ne eylem varsa ortada ,her neyin sahibi olmuşsam,işte tam da o beni sahip yapan şey..hatta ben onu fiziksel olarak tutamasam da ta kendisi…bölye ifadeler çok kullnaır bu adamlar,ama kantı çok severim ,harika çıkarımları vardır..burda muglak bi ifade var gibi görünse de aslında bu sahiplik kategorisinin en kökenini kurmaya çalışan bi kurgu bu..kant öyle harikadır ki..hayatı boyunca küçük bir kasaba yaşamış ve ordan çıkmamasına ragmen fikirleri ,felsefesi tüm zamanları aşmıştır..lerzana teşekkürler bu tadı hisettirdi gene..sanırım büyük sosyolog durkhiem mi alıntı yapmış bu ifadeyi..kendine dayanak yaptı bi nevi..ikinci cümlede ..
En güçlü etik yani ahlaksal olan iddia veya talep .sadece ve biricik benim kendim için ,yarattıgım demiycem,kurguladıgım mülkiyet..en ahlaksal olan bu benim için ..yani sen ne kadar gelip bana ahlakı dayasan işte şöyle böyle..bu benim kendi,me kurguladıgımki kadar güçlü olmayacak…kendi özgür mimal mülk ne varsa,soyut anlam dahi girer bunun içine mesela özgürlüğü katarım ben buna .işte tüm bunlar için kurguladıgım,tasarladıgım ,çaba sarfettiğim .sadece ben kendim yapabilirim bunu ..en güçlü erdemli veya ahlaki deger bütünü,..benim kendi mülkiyetim üzerinde ,sahip oldugum ne varsa,en derin ahlaki ifadesini benim kendi onun üzerinde kurguladıgım olabilir…tabi bunun birde ekonomik yönü var falan işte bunu görmezden gelemeyiz falan diyor devamında..isteyen olursa devam ederim.. |
| |